Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Registrering på forskningsarbete

Som antagen forskarstuderande behöver du registrera dig på ditt forskningsarbete, både vid nyantagning och därefter i början av varje halvår. 

Registrera dig som nyantagen till forskarstudier 

När du blir antagen till forskarstudier och lagts in i Ladok kan du registrera dig på den första perioden av ditt forskningsarbete. Registeringen betyder att du bekräftar att du ska gå utbildningen. Registreringsperioden är öppen från en vecka före antagningsdatum till två månader efter antagningsdatum. 

Registreringen på ditt forskningsarbete gör du via Ladok . För att kunna logga in och registrera dig behöver du ett KTH-konto.

Aktivera KTH-konto

Har du missat att registrera dig eller om du behöver hjälp med registrering, vänligen kontakta forskarutbildningsadministrationen på din skola. 

Fortsättningsregistrera dig på ditt forskningsarbete varje halvår  

Registrering på forskningsarbete visar att du bedriver forskarstudier under utbildningens gång och behöver göras varje halvår.  

Registreringen på ditt forskningsarbete gör du via Ladok  på samma sätt som du registrerar dig på kurs. För mer information om kursregistrering, se Kursregistrering

Är du antagen före 1 januari 2022 ser du 0 hp angivet på forskningsarbetet varje termin. Är du antagen från och med 1 januari 2022 visas ingen omfattning på forskningsarbetet. KTH har bestämt att omfattning inte specificeras på forskningsarbete, eftersom registrering på forskningsarbetet inte innebär krav på prestation. Du ser i Ladok också t.ex. ”studieperiod 2 av 2”. Det betyder inte att det är den sista perioden du får studera, utan det betyder att det finns totalt 2 studieperioder inlagda för dig och att du registrerar dig på den sista perioden. Fortsätter din utbildning efter detta kommer nya studieperioder läggas till inför kommande halvår. 

Ska du registrera dig men saknar en studieperiod eller har frågor om dina studier i Ladok, vänligen kontakta forskarutbildningsadministrationen på din skola. 

Forskningsarbetets registreringsperioder för fortsättningsregistrering 

  • Inför hösten: 1 juli–1 september 

  • Inför våren: 1 januari–1 mars