Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Dubbel masterexamen

Utbytesstudier för dubbel masterexamen är en möjlighet för masterstudenter på vissa av KTH:s masterprogram att studera en till två terminer vid ett partneruniversitet och ta examen från både KTH och partneruniversitetet.

1. Ta reda på när utbyte för dubbel masterexamen passar

I de flesta fall spenderar du det första året på masterprogrammet på KTH för att sedan läsa ett halvt till ett år vid ett partneruniversitetet. För att kunna bli uttagen till utbyte för dubbel masterexamen måste du studera på ett masterprogram som erbjuder utbyte för dubbel masterexamen samt klarat av alla dina obligatoriska kurser. Som stöd genom processen finns de internationella koordinatorerna som är knutna till varje skola eller program.

Kontakta din internationella koordinator

2. Undersök potentiella utbytesuniversitet

Utbytet för dubbel masterexamen görs med ett antal utvalda universitet genom särskilda avtal som är olika beroende på vilket masterprogram du läser.

Välj ditt masterprogram i rullgardinslistan nedan för att se till vilka universitet du kan ansöka om utbyte för dubbel masterexamen. Om ditt program inte finns med i listan nedan betyder det att programmet inte erbjuder utbyte för dubbel masterexamen.

3. Förbered språket

För att klara utlandsstudierna kan du behöva förbättra dina språkkunskaper. KTH har ett stort utbud med poänggivande språkkurser, språkpartnerprogram och språkcaféer som vi rekommenderar.

Språkkurser, språkpartnerprogram och språkcaféer

4. Gör en ansökan

Ansökan till utbyte för dubbel masterexamen görs på samma sätt som när du ansöker till vanliga utbytesstudier. Se ansökningstider i länken nedan.

Ansökan till utbyte för dubbel masterexamen

5. Nomineringsbesked och förberedelser

Så fort utbytesplatserna fördelats får du besked om huruvida du nominerats till utbytesstudier av KTH. Din internationella koordinator kontaktar dig och ger dig råd om hur du kan förbereda dig inför studierna vid partneruniversitetet.

Gemensamma masterprogram

Två masterexamen kan också fås genom att läsa ett gemensamt masterprogram, där du läser en del av utbildningen utomlands. KTH erbjuder runt 15 gemensamma masterprogram tillsammans med några av Europas främsta tekniska universitet. Programmen är två år och resulterar i en examen från respektive universitet. Mer information om de gemensamma programmen och hur du ansöker finns på vår engelskspråkiga webbplats. De gemensamma programmen omnämns som Joint programme i listan.