Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 16

  • KTH startup tar in 5 miljoner i tillväxtkapital

    Det Stockholmsbaserade startupbolaget Greenely stänger nu sin första riskkapitalrunda och tar in 5 miljoner kronor - ny styrelse och expandering står nu högst upp på agendan.

  • ”Tänk mer affärsmässigt, forskare”

    Forskarna inom energiområdet måste tänka mer affärsmässigt för att nå framgång. Det menar ledaren för Europas hittills största samarbete mellan näringslivet och energiforskningen, InnoEnergys VD Diego Pavia.

  • KTH-forskare talar om framtiden

    Söndagen den 29 augusti 2010 bjuder Tällberg Foundation på en dag med bland annat framtidssamtal, teknik, och natur i en hoppfull och kunskapsrik blandning. Givetvis deltar KTH.

  • Tema innovation i KTH&Co

    Innovation är ett ord som inger löften och som signalerar framtidstro. Varje framgångsrikt företag är någonstans sprunget ur en innovation. Nya innovationer ska säkra vår välfärd. Men vad är egentligen en innovation? Och vad krävs för att den ska infria förhoppningarna om tillväxt och ökad välfärd? Årets första nummer av tidningen KTH&Co, som når sina mottagare i dagarna, har innovation som tema.

  • Hundra masterstudenter bygger Stanfordinspirerade elbilar

    Masterstudenterna i maskinkonstruktion på KTH får en rivstart på sina studier redan första skolveckan i år. I ett koncept med inspiration från Stanford University i USA bygger de elmotordrivna lådbilar. Uppstartsveckan avslutas fredag 2 september med en nyinstiftad tävling som avgörs vid parken utanför KTH Maskinkonstruktion vid Brinellvägen på KTH:s campus. En tävling som är öppen för alla intresserade att besöka.

  • KTH:s och Scanias samarbete stärker svensk industris konkurrenskraft

    Nu satsar KTH och Scania på ökat utbyte mellan akademi och industri. Ett fördjupat samarbete stärker KTH:s forskning och utbildning liksom Scanias framtida kompetensförsörjning.

  • "Storföretagen är inga sysselsättningsmaskiner"

    Det är inte alla som umgås med Nobelpristagare i ekonomi. Men det gör Pontus Braunerhjelm, en av årets 20 nya professorer på KTH. Därtill är han en frispråkig herre som inte har några problem med att framföra kontroversiella ställningstaganden om de är till gagn för företag och samhällets bästa.

  • Uthålliga företag i Stockholm tjänar mest på innovationer

    Att satsa på forskning och utveckling lönar sig – speciellt om satsningarna hålls i gång även under konjunktursvackor. Håller de uthålliga företagen dessutom till i Stockholm kan de också räkna med en positiv storstadseffekt på produktiviteten. Det visar forskare på CESIS, ett forskningscentrum som på några få år har etablerat sig som ledande inom innovationsforskning.

  • Cool experimentverkstad öppnar på KTH

    Från och med torsdag den 26 mars har uppstartsföretag med globala ambitioner inom branscher som Sakernas internet och kroppsnära teknik något att se fram emot. Då öppnar nämligen en så kallad hårdvaru-hubb på KTH:s campus vid Valhallavägen. Things heter stället, och några av förebilderna är fräna Highway1 och Lab IX i San Francisco.

  • De ska lösa 400 problem inom vården

    Två specialistteam med kompetens inom medicin, teknik och management ska det närmaste halvåret följa det dagliga arbetet på Karolinska Universitetssjukhuset. Målet är att hitta och lösa problem för framtidens vård.

  • ”Vi ska dubbla antalet affärsidéer”

    Nu blir det lättare för forskarna att göra affärer av sina forskningsidéer. Med 20 nya miljoner och en starkare organisation i ryggen ska affärscoacherna på KTH Innovation fördubbla antalet innovationer som når marknaden.

  • Världens första självlärande wearable prisad i Venture Cup

    Startup-företaget Tracy, som startats av studenter från KTH, vann i kategorin Student Superstart vid riskfinalen av Venture Cup som avgjordes igår. Med hjälp av artificiell intelligens kan en hundägare att kartlägga sin hunds dagliga aktivitet och få med att förstå hundens behov och hälsostatus. Tracy är dessutom världens första självlärande wearable och blir smartare ju mer den används.

  • Fokus på det hållbara arbetet

    Hur kan den medicinsk-tekniska branschen vara så lyckosam i att ta fram innovationer? Vilka är framgångsfaktorerna när det gäller ledarskap och organisering? Det ska Kristina Palm, forskare i arbetsvetenskap, ta reda på i ett nytt forskningsprojekt.

  • Singapore-studenter på KTH skapar smarta tillämpningar av svensk furu

    En flexibel lösning för trånga kontorsutrymmen i Kina. Fönsterglas i träfibrer. Smart förvaring för kompakta hem. Det var några av resultaten när studenter programmet för det internationella masterprogrammet Entrepreneurship and Innovation Management på KTH, de flesta från Singapore, fick i uppdrag att ta fram nya tillämpningar för svensk furu. Kursen genomfördes samarbete med branschorganisationen Svenskt Trä.

  • Obama saw future fuel cell from EE

    On his visit to KTH, Barack Obama was showcased PowerTrekk, a fuel cell and battery charger that runs on water - a spin-off from EE. The proud inventors of the future energy hybrid fuel cell are Wouter van der Wijngaart and Sjoerd Hassl from Micro and Nanosystems.

  • Fyra forskare från EECS blir IEEE fellows

    Det är en utmärkelse som tilldelas ett mycket begränsat antal medlemmar som har bidragit till utvecklingen eller tillämpningen av ingenjörsvetenskap, vetenskap och teknik som på olika sätt har ett betydande värde för samhället.