Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 15

  • Könsneutral kurs gjorde susen

    Fler studenter klarade en introduktionskurs i programmering – sedan den bland annat klätts om i ett könsneutralt språk. Forskarna bakom förändringen vill nu pröva att stöpa om även andra kurser på KTH.

  • Stefan Persson hedersdoktor vid KTH

    Vid KTH:s promotionshögtid i Stadshuset den 16 november kommer fyra nya hedersdoktorer vid lärosätet att presenteras. En av dem är Stefan Persson, tidigare vd för Hennes & Mauritz och numera styrelseordförande.

  • "It-undervisning saknar pedagogisk grund"

    Gymnasieskolans it-undervisning släpar efter. Lärare saknar pedagogiska verktyg och når bara ut till elever som redan har specialkunskaper inom data. Om inget görs riskerar Sverige att hamna på efterkälken, enligt forskare från KTH.

  • Utveckling av användargränssnitt i ett biomekaniskt visualiseringsprogram

    Projektet Visualization through Imaging and Simulation (VIS) är ett samarbete mellan Kungliga Tekniska Högskolan (KTH), Karolinska Institutet (KI) och Sensegraphics AB. Målet är att visualisera biomekaniken bakom traumatiska huvud- och nackskador, så att sjukvårdspersonal, försäkringshandläggare eller utbildningspersonal ska få större förståelse för skadorna och om deras uppkomst.

  • It-utbildning för nyanlända igång

    Tre månader av stenhårt tempo väntar de 26 nyanlända med akademisk bakgrund som ska snabbutbildas till it-utvecklare. När kursen drog igång på KTH var deltagarnas förväntningar höga.

  • Hans kurser går som smör

    Det talas mycket om open science, vetenskap tillgänglig för alla. Men hur är det med utbildningen? Stefan Nilsson, som undervisar i datavetenskap, når tusentals intresserade över hela världen med sina öppna kurser på nätet.

  • När datorprogram lagar datorprogram

    Hallå där Martin Monperrus, professor i ämnet mjukvaruteknik vid KTH. Du och dina kollegor har en expert på programmering på er avdelning som heter Luc Esape som fixar mjukvarubuggar. Luc har rönt en del uppmärksamhet på sistone, och det har att göra med att vederbörande är omänsklig...

  • Mindre plugg ger samma resultat

    Ta din examen på halva tiden. Det kan bli följden genom en ny metod inom e-lärande som datatekniklärare vid KTH introducerar i höst.

  • Ett av världens största it-företag använder KTH-kod

    Nu står det klart att tyska SAP i sitt affärssystem SAP S/4HANA använder mjukvara som forskare på KTH skrivit. Då SAP enligt egen utsago har över 400 000 kunder är det många människor som på daglig basis påverkas av det KTH-professorn Christian Schulte och hans kollegor skapat.

  • Netflix kommer till KTH

    Den femte december är det dags för kaos. Ja, den andra upplagan av European Chaos Engineering Day alltså. Då besöker framgångsrika utvecklare från bland annat tv-tjänsten Netflix och it-giganten Oracle vår huvudstad och KTH för att berätta mer om tekniken chaos engineering.

  • NASA och King till KTH

    Den 14 oktober öppnas dörrarna till en av årets viktigaste mjukvarukonferenser på KTH. Under dagarna tre gästas CASTOR Software Days av några av de skarpaste utvecklarna från NASA, Spotify, SAAB och speltillverkaren King. 

  • Nya programmet i teknisk matematik möter arbetsmarknadens behov

    Djupa och gedigna kunskaper i matematik och programmering. Kunskaper som förbereder för arbete och forskning inom maskininlärning, AI och matematisk modellering. I vår öppnar anmälan till det nya civilingenjörsprogrammet i teknisk matematik, som startar hösten 2020.

  • Lekfulla musikinstrument på Medietekniks utställning

    Ett sushipiano som låter som att man dricker soja och bubbelvatten. En panflöjt som inte låter som en panflöjt. Så kan resultatet bli när förskolebarn får önska hur deras dröminstrument låter och ser ut. Instrumenten visades upp på Medieteknik och Interaktionsdesigns utställning MID-Summer Exhibition i fredags.

  • Mona bytte från ekonomi till datateknik

    Först läste hon till civilekonom. Sedan sadlade hon om och läste datateknik på KTH. Idag, två år efter examen, är Mona Dadoun programmerare och jobbar som fullstack-utvecklare.

  • Mobilapp lär tjejer att programmera

    Startupföretaget Imagilabs vill få fler tjejer intresserade av teknik. De tar kodning in i mobilen och med deras app kan vem som helst lära sig programmera, utan några förkunskaper.