Svenska Flic är här!

För en tid sedan berättade vi om Student Inc.-caset Shortcut Labs och deras produkt, Flic, knappen som utan att du behöver ta upp din Smartphone kan navigera bland dina appar med hjälp av en knapptryckning. Idag lanseras deras kampanj om den lilla knappen alla pratar om.

Ta mig till kampanjen!

Robothuvud förstår dina känslor

Möt Samer Al Moubayed, en av grundarna till Furhat Robotics, som är högaktuell med sin forskning framtagen på KTH. Positionerad på Disney Researchs labratorium i Pitsburgh, USA pendlar han hem till Sverige för att vara med vid prisutdelningar och utställningar för att uppmärksamma den forskning som ligger till grund för ett personligt robothuvud som förstår mänskliga reaktioner och talar ditt språk.

Läs hela artikeln här!

Värdiga vinnare

Vår tävling KTH Innovation Competition 2014 – Prototyping and user testing är nu avgjord och vinnarna belönades med prispengar och diplom. Pengarna ska de använda till att utveckla tekniken och verifiera den mot marknaden.

De fyra team som delade på 250 000 kr var Taras Koturbash (UltraGasQ), Ida Sadat Iranmanesh & Harisha Ramachandraiah (Sample Prep Lego Platform), Mohamad Ghaffarian Niasar & Ara Bissal (Kite Power Energy Farm) och Cheng Zhang  & Yasemin Bekiroglu (EyeCam).

Stort grattis till alla vinnare!

Liten knapp som styr din app

För två veckor sedan lanserade Shortcut Labs en teaser om vad som komma skall. Med närmare 20.000 signups senare, är det ett faktum att intresset är stort. Se klippet och läs mer om hur intresset för en liten knapp kan vara så stort  här.

Skräddarsydd sko redo för marknad

Startup bolaget Volumental har tagit 3D-printing till en ny nivå. I dagarna blev det officiellt att bolaget tar in en av Sveriges största såddinvesteringar genom tiderna. Det är amerikanska FOUNDER.org och svenska Moor som gemensamt går in med 20 miljoner kronor, och den första finansieringsrundan väntas fokusera på att ta fram skräddarsydda skor för barn.

Läs hela artikeln  här!

Innovation värd att hylla - i Paris!

Paris förknippas ofta med det senaste när det kommer till trender, fashion och design. Vi hann byta några ord med Viktor Lindbäck, grundare av Resize design, innan det bar iväg mot Paris Design Week och utställningen “now! le Off”.

Läs hela artikeln här!

Möt casen i Student Inc. - Greenely

Som ett av Casen i Student Inc. Har Greenely världen för sina fötter. Läs om Tanmoy Bari, en av grundarna till bolaget, som berättar om vikten av att kunna pitcha sin idé, stödet från KTH Innovation och om den oupptäckta marknaden i väst.

Läs artikeln här!

Finansiering för prototyping

Genom ett samarbete med det nya prototypcentret på KTH Maskinkonstruktion kan KTH Innovation nu erbjuda våra case tillgång till snabb prototyping. Vi har lagt undan pengar för att kunna stödja framtagningen av prototyper i både forskar- och studentprojekt som vi jobbar med.

Intresserad? Kontakta din coach för mer information!

Är du forskare eller student på KTH som idag utvecklar en idé utan vårt stöd? Ta kontakt med oss på innovation@kth.se så kanske vi kan hjälpa dig på något sätt.

Varför KTH Innovation?

Vi ställde frågan till några som har fått stöd av KTH Innovation och bad dem berätta om sina erfarenheter i en kort film:

Din webbläsare kan inte visa filmen

Din webbläsare har javascript inaktiverat, eller stödjer inte HTML5 video.

Filmen kan inte visas i redaktörsverkyget

Förhandsgranska för att se filmen.

8 hemligheter för att bygga bolag

Är du intresserad av att veta mer om hur du bygger ett framgångsrikt företag? Nu har du chansen att delta vid en spännande inspirationskväll när Michael Baum, grundare av FOUNDER.org avslöjar 8 hemligheter för att din idé ska nå oanade höjder! Läs mer och registrera dig till eventet här!

Mentor4Research 2015

Nu har du, som forskare vid KTH, chansen att ansöka om en plats till Mentor4Research 2015. För tionde året i rad söker katalysatorn för kommersialisering forskare som under 2015 får möjligheten att arbeta tillsammans med en mentor för att öka engagemanget om hur man kan kommersialisera forskningsresultat och möjligheten att utöka sitt nätverk inom relevanta företagsområden.

Läs mer om vad som krävs och hur du ansöker här!

KTH Innovation enligt Jeff Burton

Det är alltid spännande att höra vad andra har att säga, när man själv inte lyssnar. Vi bad därför ett kamerateam att fråga Jeff Burton, SkyDeck, att beskriva KTH Innovation och vilket stöd avdelningen erbjuder för studenter och forskare på KTH.

Se filmen Här!

Vinnare i Open Stockholm Award

Stort grattis till KTH spinoff LUP som vinner kategorin "Bästa lösning för trafik och framkomlighet" vid Stockholm Open Awards!

Läs mer här