Skräddarsydd sko redo för marknad

Startup bolaget Volumental har tagit 3D-printing till en ny nivå. I dagarna blev det officiellt att bolaget tar in en av Sveriges största såddinvesteringar genom tiderna. Det är amerikanska FOUNDER.org och svenska Moor som gemensamt går in med 20 miljoner kronor, och den första finansieringsrundan väntas fokusera på att ta fram skräddarsydda skor för barn.

Läs hela artikeln här!

Innovation värd att hylla - i Paris!

Paris förknippas ofta med det senaste när det kommer till trender, fashion och design. Vi hann byta några ord med Viktor Lindbäck, grundare av Resize design, innan det bar iväg mot Paris Design Week och utställningen “now! le Off”.

Läs hela artikeln här!

Möt casen i Student Inc. - Greenely

Som ett av Casen i Student Inc. Har Greenely världen för sina fötter. Läs om Tanmoy Bari, en av grundarna till bolaget, som berättar om vikten av att kunna pitcha sin idé, stödet från KTH Innovation och om den oupptäckta marknaden i väst.

Läs artikeln här!

Finansiering för prototyping

Genom ett samarbete med det nya prototypcentret på KTH Maskinkonstruktion kan KTH Innovation nu erbjuda våra case tillgång till snabb prototyping. Vi har lagt undan pengar för att kunna stödja framtagningen av prototyper i både forskar- och studentprojekt som vi jobbar med.

Intresserad? Kontakta din coach för mer information!

Är du forskare eller student på KTH som idag utvecklar en idé utan vårt stöd? Ta kontakt med oss på innovation@kth.se så kanske vi kan hjälpa dig på något sätt.

Varför KTH Innovation?

Vi ställde frågan till några som har fått stöd av KTH Innovation och bad dem berätta om sina erfarenheter i en kort film:

Din webbläsare kan inte visa filmen

Din webbläsare har javascript inaktiverat, eller stödjer inte HTML5 video.

Filmen kan inte visas i redaktörsverkyget

Förhandsgranska för att se filmen.

Forskare inom ICT - se hit!

Sök till STING Startup ICT senast 1 oktober om du vill ha en chans att utveckla din innovativa idé till en internationell tillväxtaffär. 

Forskare och innovatörer som har en egen innovativ idé med internationell tillväxrpotential och som vill starta företag kring sin idé är målgruppen. Låter det intressant? Läs mer och anmäl dig här.

KTH Innovation enligt Jeff Burton

Det är alltid spännande att höra vad andra har att säga, när man själv inte lyssnar. Vi bad därför ett kamerateam att fråga Jeff Burton, SkyDeck, att beskriva KTH Innovation och vilket stöd avdelningen erbjuder för studenter och forskare på KTH.

Se filmen Här!

Vinnare i Open Stockholm Award

Stort grattis till KTH spinoff LUP som vinner kategorin "Bästa lösning för trafik och framkomlighet" vid Stockholm Open Awards!

Läs mer här