Stockholm blir värdstad för IIP

För tredje året i rad arrangeras Innovation Immersion Program (IIP) och för våren 2015 står Stockholm som värdstad med KTH i spetsen. IIP är ett internationellt program som samlar studenter från ett antal toppuniversitet runt om i världen i virtuella, krossfunktionella, team som vid sidan av sina studier arbetar för utvalda företag med verkliga case och företagsutmaningar. Israel, Singapore och nu senast Silicon Valley i USA har alla stått som värdland till programmet, och nu är det alltså Stockholm och KTH:s tur.

Är du student på KTH och vill ha erfarenhet från att jobba i ett internationellt projekt? Då borde du söka till IIP före den 9:e Januari 2015!

Läs mer om IIP, och ansök här!

"Säkra patent innan publicering, annars röjs nyhetsvärdet"

Att få forskare att starta företag och kommersialisera sina idéer är inte alltid lika självklart som det låter. Tom Magnergård, affärscoach på KTH Innovation, hjälper forskare och studenter att omvandla sina forskningsidéer och rön till företag och produkter.

Men idag är det fortfarande få som vet om vilket gediget stöd KTH Innovation erbjuder, och tryggheten är något som är viktigt att kännas vid. Läs artikeln som belyser vikten av att våga satsa på en idé, hur man bidrar till samhällsnyttan och varför man ska patentera sin idé innan forskningen publiceras.

Klicka här för att komma till artikeln!

Svenska Flic är här!

För en tid sedan berättade vi om Student Inc.-caset Shortcut Labs och deras produkt, Flic, knappen som utan att du behöver ta upp din Smartphone kan navigera bland dina appar med hjälp av en knapptryckning. Idag lanseras deras kampanj om den lilla knappen alla pratar om.

Ta mig till kampanjen!

Robothuvud förstår dina känslor

Möt Samer Al Moubayed, en av grundarna till Furhat Robotics, som är högaktuell med sin forskning framtagen på KTH. Positionerad på Disney Researchs labratorium i Pitsburgh, USA pendlar han hem till Sverige för att vara med vid prisutdelningar och utställningar för att uppmärksamma den forskning som ligger till grund för ett personligt robothuvud som förstår mänskliga reaktioner och talar ditt språk.

Läs hela artikeln här!

Värdiga vinnare

Vår tävling KTH Innovation Competition 2014 – Prototyping and user testing är nu avgjord och vinnarna belönades med prispengar och diplom. Pengarna ska de använda till att utveckla tekniken och verifiera den mot marknaden.

De fyra team som delade på 250 000 kr var Taras Koturbash (UltraGasQ), Ida Sadat Iranmanesh & Harisha Ramachandraiah (Sample Prep Lego Platform), Mohamad Ghaffarian Niasar & Ara Bissal (Kite Power Energy Farm) och Cheng Zhang  & Yasemin Bekiroglu (EyeCam).

Stort grattis till alla vinnare!

Liten knapp som styr din app

För två veckor sedan lanserade Shortcut Labs en teaser om vad som komma skall. Med närmare 20.000 signups senare, är det ett faktum att intresset är stort. Se klippet och läs mer om hur intresset för en liten knapp kan vara så stort  här.

Skräddarsydd sko redo för marknad

Startup bolaget Volumental har tagit 3D-printing till en ny nivå. I dagarna blev det officiellt att bolaget tar in en av Sveriges största såddinvesteringar genom tiderna. Det är amerikanska FOUNDER.org och svenska Moor som gemensamt går in med 20 miljoner kronor, och den första finansieringsrundan väntas fokusera på att ta fram skräddarsydda skor för barn.

Läs hela artikeln  här!

Innovation värd att hylla - i Paris!

Paris förknippas ofta med det senaste när det kommer till trender, fashion och design. Vi hann byta några ord med Viktor Lindbäck, grundare av Resize design, innan det bar iväg mot Paris Design Week och utställningen “now! le Off”.

Läs hela artikeln här!

Möt casen i Student Inc. - Greenely

Som ett av Casen i Student Inc. Har Greenely världen för sina fötter. Läs om Tanmoy Bari, en av grundarna till bolaget, som berättar om vikten av att kunna pitcha sin idé, stödet från KTH Innovation och om den oupptäckta marknaden i väst.

Läs artikeln här!

Finansiering för prototyping

Genom ett samarbete med det nya prototypcentret på KTH Maskinkonstruktion kan KTH Innovation nu erbjuda våra case tillgång till snabb prototyping. Vi har lagt undan pengar för att kunna stödja framtagningen av prototyper i både forskar- och studentprojekt som vi jobbar med.

Intresserad? Kontakta din coach för mer information!

Är du forskare eller student på KTH som idag utvecklar en idé utan vårt stöd? Ta kontakt med oss på innovation@kth.se så kanske vi kan hjälpa dig på något sätt.

Varför KTH Innovation?

Vi ställde frågan till några som har fått stöd av KTH Innovation och bad dem berätta om sina erfarenheter i en kort film:

Din webbläsare kan inte visa filmen

Din webbläsare har javascript inaktiverat, eller stödjer inte HTML5 video.

Filmen kan inte visas i redaktörsverkyget

Förhandsgranska för att se filmen.

Energislöseriet snart ett minne blott

Watty, ett energistartup som hastigt gick genom KTH Innovations stödprocess, och idag sitter i företagsinkubatorn STING, har säkrat 10 MSEK i finansiering. Bolaget som även vann Niklas Zennströms pris för hållbart entreprenörskap satsar nu på   att eliminera energislöseri i alla världens hem och byggnader. 

Läs mer om Watty här!

KTH Innovation's stjärna 2014

KTH Innovations sjärna för 2014 är korad. Malin Cronqvist från Help to Help kammade hem segern och tackade för stödet som hon fått från KTH Innovation under årets gång.

Läs hela artikeln här!

Walerud i blickfånget igen

Framgångssagan fortsätter för Caroline Walerud, CEO på 3D-scanningföretaget Volumental som spås en ljus framtid. Nu toppar hon listan över Shortcut's uppstickare för 2014. På plats tre av de 100 personer under 40 år som inspirerar och gör Sverige bättre berättar Caroline Walerud om framgångarna, entreprenörslusten och hur Volumental gått från ett nytt litet bolag, till en riktig organisation med 16 medarbetare.

Med på listan är också Malin Cronqvist, grundare av Help to help och teamet bakom appen Greenely. Samtliga kandidater har gått genom KTH Innovation's stödprocess och casen har också suttit i KTH:s studentinkubator Student Inc.

Läs artikeln om Caroline Walerud och se hela listan här!

Michael Baum gästade KTH

Under onsdagskvällen gästade multientreprenören och FOUNDER.org-grundare Michael Baum KTH, för att avslöja hemligheterna bakom att bygga bolag. Plattan i Sing Sing fyldes snabbt av entusiastiska studenter och forskare som ville byta erfarenheter och pitcha sina egna idéer.

Läs mer om kvällen genom att klicka på bilden!

Mentor4Research 2015

Nu har du, som forskare vid KTH, chansen att ansöka om en plats till Mentor4Research 2015. För tionde året i rad söker katalysatorn för kommersialisering forskare som under 2015 får möjligheten att arbeta tillsammans med en mentor för att öka engagemanget om hur man kan kommersialisera forskningsresultat och möjligheten att utöka sitt nätverk inom relevanta företagsområden.

Läs mer om vad som krävs och hur du ansöker här!

KTH Innovation enligt Jeff Burton

Det är alltid spännande att höra vad andra har att säga, när man själv inte lyssnar. Vi bad därför ett kamerateam att fråga Jeff Burton, SkyDeck, att beskriva KTH Innovation och vilket stöd avdelningen erbjuder för studenter och forskare på KTH.

Se filmen Här!

Vinnare i Open Stockholm Award

Stort grattis till KTH spinoff LUP som vinner kategorin "Bästa lösning för trafik och framkomlighet" vid Stockholm Open Awards!

Läs mer här

Till sidans topp