Welcome to KTH Innovation - It all starts here

Din webbläsare kan inte visa filmen

Din webbläsare har javascript inaktiverat, eller stödjer inte HTML5 video.

Filmen kan inte visas i redaktörsverkyget

Förhandsgranska för att se filmen.

I blickfånget: Vinnaren med världen som arbetsplats

Det är mycket som händer för Jaclyne Clarke just nu. Efter nästan tre veckor på resande fot är hon åter i Stockholm. För drygt en månad sedan vann hon Girls in Tech’s tävling Lady Pitch Night Europe 2015, och om hon inte hade att göra innan, så har hon desto mer att stå i nu.

Möt kanadensiskan och grundaren av den svenska startupen Findify. Här berättar hon om framgångarna, vikten att lyfta kvinnor som arbetar i techindustrin och inspirationen hon fick från Kanadas premiärminister.

Nyheter

Flying Colors hjälper barn att utveckla sin intelligens

Joakim Rasmuson ligger bakom Flying Colors 3D och har tillsammans med Mario Romero, universitetslektor på KTH utvecklat skiss-appen som ska ge elever nya utmaningar i olika former av 3D-modelering. Rasmuson menar att detta är viktigt, för att hjälpa dem att “låsa upp” nya sätt att tänka.

The main article is in Swedish.

Sökandet efter ett hem skapade idén

Det är sällan en idé uppdagar sig för att man sätter sig ner och försöker komma på en. För Manne Larsson var det dags att köpa en bostad som när han upptäkte ett tydligt need på marknaden. Det var när han gick på visningar samtidigt som han skulle hinna sätta sig in i bostadsföreningars årsredovisningar och ekonomi som ett frö såddes.

"Det är inte fult att misslyckas så länge man provar igen"

I takt med att höstterminen drog igång, startade bootcampet som ska förbereda de antagna teamen till Brighter Startup 2015. Programmet som erbjuder tidiga innovationer att finslipa sina affärsidéer och möjligheten att testa sina idéer under en vecka i Kaliforninen senare i höst.

Kampanj

Jakten på banbrytande idéer och revolutionerande forskning

Fjolårets kampanj "100 idéer på 100 dagar!" är tillbaka. Då fick vi in hela 134 idéer och under hösten kraftsamlar vi våra resurser och söker efter 100 kvalitativa idéer på KTH Campus.

Vi är övertygade om att det finns många studenter med idéer att utveckla och forskare som ännu inte vet om att vårt stöd finns.

Just nu är det dagar kvar av kampanjen!

En lucka om dagen!

Tiden går undan och det börjar lacka mot jul. Under december sprider vi inspiration till innovativa små och medelstora företag, entreprenörer och innovatiörer genom PRV:s digitala julkalender. Vad sägs om inspirerande klappar från immaterialrättens värld och de möjligheter som de kan innebära för innovatörer och företagare?

Notiser

Sociala medier

Vi finns där du är!

Vill du veta mer om vad vi gör eller bli tipsad om det senaste inom innovation och entreprenörskap? Följ oss!

STING Test Drive Health 2016

Har du en global affärsidé inom digital hälsa, bioteknik, medicinteknik, diagnostik eller livsmedel, och funderar på vad nästa steg är?
Då är det perfekt läge för STING Test Drive Health, entreprenörprogrammet för dig som vill få hjälp att formulera och vässa din affärsmodell. Under sju kvällsworkshops ger vi dig verktygen att utvärdera din affärsidé och inspiration att komma igång – allt för att du ska få en stabil grund inför en eventuell företagsstart.

Lediga jobb!

Till sidans topp