Vill du jobba på KTH Innovation?

Nu har du chansen! 

Vi söker en ansvarig för Student Inc., ett spännande och utmanande jobb för dig som vill bidra till att innovation från KTH når sin marknad.

Annonsen hittar du här.

KTH är ny partner till FOUNDER.org

FOUNDER.org är en amerikansk organisation som startades av entreprenören Michael Baum i syfte att hjälpa toppstudenter på de 10 högst rankade universiteten i USA med sina startups. Inför 2014 har organisationen öppnat för 12 europeiska universitet och KTH har som enda nordiska lärosäte kommit med på listan.

FOUNDER.org bygger på en årlig tävling - $100K Cmpetition - där man utser 10 finalister vars affärsidéer får 100 000 dollar var för att accelerera sin affärsidé. De 10 finalisterna, plus ytterligare 50 ur semifinalfältet, får sedan plats på FOUNDER.org University, en virtuell 12-månaderskurs som fokuserar på att hjälpa de unga entreprenörerna att lägga grunden till ett framgångsrikt tillväxtföretag.

Samarbetet ger också KTH studenter med nystartade bolag tillgång till FOUNDER.org Capital, en riskkapitalfond som investerar i tidig fas, vilket ytterligare ökar chansen till tidig och fortsatt framgång.

Läs mer om FOUNDER.org och samarbetet med KTH here.

Entreprenörsonsdag på Student Inc.

Intresserad av entreprenörskap?

Nyfiken på hur en studentinkubator funkar?

Sugen på att möta likasinnade KTH-studenter?

Då är det för dig som Student Inc., KTH:s studentinkubator, öppnar sina dörrar varje onsdag (med undantag för 29/1), 9:00-16:00, under vårterminen. Kom och möt teamet bakom Student Inc. och de nystartade studentbolag som sitter där. 

Entreprenörsonsdag innebär också att entreprenörer som är kopplade till KTH Innovation, men som ännu inte är antagna till Student Inc., har möjlighet att testa lokalen och konceptet en dag i veckan.

Anmäl ditt intresse till Sasan Shaba, ansvarig för Student Inc., på ssasan@kth.se eller 073-644 14 11, så berättar han mer om entreprenörsonsdag och Student Inc. 

Student Inc. är KTH:s studentinkubator och drivs av KTH Innovation & Excitera. Den riktar sig till teknikbaserade startups med tydlig kommersiell potential och där teamets kärna består av KTH-studenter. Studenter som utvecklar sina idéer tillsammans med KTH Innovation har möjlighet att ansöka om en plats i Student Inc. när deras projekt har kommit en bit på vägen. Mer information om Student Inc. hittar du  här.

Finansiering för prototyping

Genom ett samarbete med det nya prototypcentret på KTH Maskinkonstruktion kan KTH Innovation nu erbjuda våra case tillgång till snabb prototyping. Vi har lagt undan pengar för att kunna stödja framtagningen av prototyper i både forskar- och studentprojekt som vi jobbar med.

Intresserad? Kontakta din coach för mer information!

Är du forskare eller student på KTH som idag utvecklar en idé utan vårt stöd? Ta kontakt med oss på innovation@kth.se så kanske vi kan hjälpa dig på något sätt.

Står du helt utanför KTH? Hör av dig direkt till  Björn Möller på prototypcentret för mer information.

Varför KTH Innovation?

Vi ställde frågan till några som har fått stöd av KTH Innovation och bad dem berätta om sina erfarenheter i en kort film:

Din webbläsare kan inte visa filmen

Din webbläsare har javascript inaktiverat, eller stödjer inte HTML5 video.

Filmen kan inte visas i redaktörsverkyget

Förhandsgranska för att se filmen.

Jobbtipset: Affärsutvecklare/ medgrundare sökes

Affärsutvecklare/medgrundare sökes till M3DTec Innovations. Det är ett nystartat företag som utvecklar Genit, en nytt innovativt verktyg för att öka säkerheten för fostret vid förlossningar med sugklockor.

Läs mer om tjänsten och ansök här.

Beställ vår broschyr!

Broschyren ger en bild av vad KTH Innovation arbetar med och hur vi kan hjälpa forskare och studenter på KTH att kommersialisera sina forskningsresultat och affärsidéer. 

Vi skickar gärna en eller flera till dig som är nyfiken och kanske har möjlighet att lägga fram några exemplar åt andra med intresse för innovationsstöd. 

Fyll i  så kommer den helt kostnadsfritt som ett brev på posten!

Skapa kommersiell nytta av din forskning

Lisa Ericsson

Har du ett forsknings-
resultat eller en affärsidé som du tror har kommersiell potential?

Då kan du tjäna på att kontakta KTH Innovation