Welcome to KTH Innovation - It all starts here

Din webbläsare kan inte visa filmen

Din webbläsare har javascript inaktiverat, eller stödjer inte HTML5 video.

Filmen kan inte visas i redaktörsverkyget

Förhandsgranska för att se filmen.

Från skolprojekt till Silicon Valley

Flying Colors är det KTH baserade bolaget som utvecklat en applikation för att teckna i 3D. Joakim Rasmuson, grundare för Flying Colors jobbar i kombination med entreprenörskapet heltid som lärare. Han berättar att barnen är hans största inspirationskälla och att hans elever varit med i utvecklingen av appen.

Om några veckor ska bolaget presentera sin innovation för amerikansk publik i Silicon Valley. Vi tog ett snack med Joakim Rasmusen och Markus Romeis om hur planerna ser ut inför resan.

Läs artikeln här!

Loredge - en kunskapsplattform för studenter och forskare

Loredge är ett verktyg där du ska kunna strukturera, dela och organisera din kunskap på ett effektivare sätt menar Anna Abelin, grundare för Loredge.

Anna och hennes team antogs under hösten 2015 till KTH Innovations förinkubator och står nu i startgroparna för lansering av sin innovation. Vi pratade med henne för att luska fram lite mer vad som händer i bolaget och hur framtidsvisionerna ser ut.

  Läs intervjun med Anna Abelin här!

Sociala medier

Vi finns där du är!

Vill du veta mer om vad KTH Innovation gör eller bli tipsad om det senaste inom innovation och entreprenörskap? Följ oss i Sociala Medier så missar du inget.

Blogg

Direktrapport från väst

Under oktober 2015 stod det klart att KTH Innovations affärscoach Donnie SC Lygonis, erhöll VINNOVAs fellowship-program som gjorde honom till förste man utsänd att stärka relationen och korta vägarna mellan USA och Sverige. Djupdyk i techmeckat och följ med på hans resa bland innovativ utveckling och följ med på amerikans fotboll mellan toppuniversiteten Stanford och Berkeley.

Interested in Innovation @ KTH?

- So are we!

We are looking for people who are interested in innovation and entrepreneurship at KTH, and how our new tech solutions can make the world a better place.

Read how you can contribute here!

Sign up for our newsletter here!

Lediga jobb!

Notiser

Ha koll på läget med GeoBoard

Startupet GeoBoard har utvecklat en app som ger dig full koll på allt som händer omkring dig. Dessutom kan du skapa diskussionstrådar med människor i din närhet. Vi pratade med grundarna Daniel Cassel och Naima Yosef för att få höra lite om tankarna bakom idén.

Läs artikeln här!

Windiglobe letar två nya medlemmar

Bolaget Windiglobe har antagits till KTH Innovations förinkubator och satsar på att utveckla hållbar el i Tanzania. Just nu söker de två nya medlemmar till sitt team - kanske är det dig de letar efter?

En onlineplattform för småföretagare

KTH-studenten David J. Nartey var en av vinnarna i den årliga KTH Innovation Challenge och bygger nu en onlineplattform för småföretagare.

WITSTHLM2016

Under onsdagen den 8 mars höll Women in Tech sin årliga konferens med samma namn för att inspirera kvinnor till att välja en yrkesframtid inom den annars mycket starkt mansdominerade teknologiindustrin.

Tävling

STING Test Drive Health 2016

Har du en global affärsidé inom digital hälsa, bioteknik, medicinteknik, diagnostik eller livsmedel, och funderar på vad nästa steg är?
Då är det perfekt läge för STING Test Drive Health, entreprenörprogrammet för dig som vill få hjälp att formulera och vässa din affärsmodell. Under sju kvällsworkshops ger vi dig verktygen att utvärdera din affärsidé och inspiration att komma igång – allt för att du ska få en stabil grund inför en eventuell företagsstart.

Till sidans topp