Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Andréa, Arkitektutbildning 300 hp

Andréa studerar Arkitektutbildning 300 hp. Här berättar hon om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Andréa. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Andréa, student på Arkitektur

Kontakta Andréa via formuläret nedan. Hon svarar gärna på dina frågor.

Andréa berättar om sin tid på KTH

Hej! Jag heter Andréa, är 23 år och uppvuxen i Tumba. Just nu är jag på mitt tredje år i Arkitektutbildningen. Jag spenderar mestadels av min pluggtid på de fina ritsalarna i A-skolan där arkitekterna håller till på KTH Campus.

Att börja plugga arkitektur var ingen självklarhet för mig. Under gymnasietiden kände jag mig ganska splittrad, då jag hade intresse för det mesta. Men en sak som pekade mot arkitektur var väl att jag har alltid gillat att vara kreativ och “pysslig”. Efter gymnasiet tog jag två sabbatsår där jag jobbade lite samt pluggade inför högskoleprovet. Tillslut bestämde jag mig att bara testa på något. Det värsta som händer är väl att jag ångrar mig och helt enkelt hoppar av. Stod och vägde mellan arkitektur och civilingenjör ända in i det sista och lät ärligt talat mest magkänslan bestämma. Nu står jag här idag och ångrar ingenting!

Och det är väl mitt tips till er som är osäkra, testa bara! Även om du känner att du kanske inte kan så mycket om arkitektur (du behöver inte kunna något), kör bara! Sen var ju frågan vilket universitet jag ville plugga på och det som avgjorde mest för mig är att KTH har mycket möjligheter till utlandsutbyte.

Något som också förvånade mig när jag började plugga var hur mycket studentliv som faktiskt finns här. Det finns verkligen något för alla! Den gemenskapen som blir av att folk är engagerade är verkligen något jag uppskattar otroligt mycket. Förutom det som finns på campus så har ju Stockholm också en massa att erbjuda. Det finns många sätt att komma i kontakt med näringslivet, genom bland annat olika inspo-föreläsningar, AW hos företag, med mera.

Efter KTH så hoppas jag att kunna jobba mer med samhällsplanering och med arkitektur som är kopplad till just sådana frågor. Detta är något som jag verkligen har fått upp ögonen för under det senaste året.

Fråga Andréa

FAQ

Kanske har frågan du vill ställa blivit besvarad tidigare? På vår sida FAQ har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om val av utbildning, matten på KTH, framtida karriär, studentlivet på KTH samt antagnings- och behörighetsfrågor.

Frågor och svar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2023-10-25