Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Vanessa, Design och produktframtagning 300 hp

Vanessa studerar Design och produktframtagning 300 hp. Här berättar hon om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Vanessa. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Vanessa, student på Design och produktframtagning 300 hp

Kontakta Vanessa via formuläret nedan. Hon svarar gärna på dina frågor.

Vanessa berättar om sin tid på KTH

Hej hej! Jag heter Vanessa, är 22 år gammal från Stockholm och går civilingenjörsutbildningen Design och produktframtagning på KTH Campus.  

När jag gick i gymnasiet visste jag att jag ville plugga vidare men inte vad. Ena dagen var jag intresserad av fysik och teknik, nästa av juridik och därefter av biologi. Vid någon tidpunkt hade jag säkert gått igenom alla ämnen och jag var tillbaka till ruta ett. När antagningen väl öppnades valde jag att söka till Samhällsbyggnad på KTH som är ett väldigt brett program (perfekt för mig med beslutsångest).

Tyvärr kände jag redan efter första året att Samhällsbyggnad inte satt helt rätt för mig, men jag stannade kvar. Jag kan ju inte bedöma hela utbildningen efter bara ett år? Eller?? Sen gick andra året och jag kände fortfarande likadant. Till sist bestämde jag mig att gå klart mitt tredje år, ta kandidatexamen och därefter byta till Design och produktframtagning (som jag idag läser och intressemässigt passar det mig bättre!).

Min tid på KTH började med mottagningen, som är två-tre veckor fyllda med roliga aktiviteter för att du som ny student ska få lära känna KTH och andra studenter (rekommenderar dig starkt att gå på den). Jag insåg ganska snabbt att ryktet om att Stockholm inte har studentliv inte alls stämmer. Det finns hur mycket som helst att engagera sig i här plus att Stockholm har massa annat kul att erbjuda ifall man tröttnar på KTH! 

Mitt tips till dig som börjar på KTH är att våga testa dig fram om du inte vet vad du vill göra. Det är helt okej att byta program om du inte känner att det passar. Sen har studierna på universitetet ett högre tempo än i gymnasiet men det är verkligen inte omöjligt att ta sig igenom. Om jag klarar, klarar du!

Fråga Vanessa

FAQ

Kanske har frågan du vill ställa blivit besvarad tidigare? På vår sida FAQ har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om val av utbildning, matten på KTH, framtida karriär, studentlivet på KTH samt antagnings- och behörighetsfrågor.

Frågor och svar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2023-11-20