Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Dennis, Elektroteknik 180 hp

Dennis studerar Elektroteknik 180 hp Kista. Här berättar han om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Dennis. Han har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Dennis, student på Elektroteknik

Kontakta Dennis via formuläret nedan. Han svarar gärna på dina frågor.

Dennis berättar om sin tid på KTH

Hej! Mitt namn är Dennis och jag läser Elektroteknik som högskoleingenjör på KTH. Jag är inte en Stockholmsbo, utan kommer från Växjö, Småland.

Att flytta till Stockholm var en liten utmaning, då det fanns många som köade för att komma in. Det är mycket att kolla igenom innan du förstår hur du ska skaffa en lägenhet, men jag lovar att det går och ni kan få en bostad i vår huvudstad. I nuläget bor jag nära mitt campus i Flemingsberg. Det tar bokstavligen 2 minuter för mig att gå dit.

Att välja utbildning var inte lätt. Jag valde Elektroteknik för att den hade en god mix mellan mjuk- och hårdvara, samt hade en bred grund som betyder att jag kan hoppa in i andra områden om jag så vill. Elektro sysslar med många områden. Vill du skapa energi? Elektro. Vill du programmera robotar och bygga dem? Elektro. Vill du skapa medicinsk teknik som kan hjälpa människor? Elektro är där med.

Varför jag valde KTH var av flera skäl. KTH har bra lärare, utrustning för utbildningarna, och är en plats som utmanar dig. Sen är den i Stockholm. Staden har många alternativ för en som bor här. På fritiden så kan du göra så många olika saker. Escape rooms, fotboll, arkader, osv. Finns något för alla. Det är också en vacker stad med en riktigt bra kommunaltrafik.

Studentlivet är lika varierande. Finns föreningar för alla intressen. Sport, teater, musik, osv. Om det inte finns något du tycker om? Skapa en ny förening! KTH ger dig medlen för att utforska dig själv. Ett tips för alla blivande studenter här. Våga prova och misslyckas. Gå fram även om ni är rädda. Ni kan mer än vad ni tror.

Vad ska jag jobba som efter? Ingen aning. Just nu verkar kraftverk lockande, men inget är säkert än. Får se vart jag drar mig.

Fråga Dennis

FAQ

Kanske har frågan du vill ställa blivit besvarad tidigare? På vår sida FAQ har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om val av utbildning, matten på KTH, framtida karriär, studentlivet på KTH samt antagnings- och behörighetsfrågor.

Frågor och svar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2023-10-25