Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Joakim, ambassadör för Industriell teknik 180 hp

Joakim har studerat en högskoleingenjörsutbildning och läser nu en master på KTH. Här berättar han om sig själv och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Joakim. Han har bland annat god kunskap om den nya utbildningen Industriell teknik 180 p och svara gärna på dina frågor om den.

Joakim, student på Maskinteknik 180 hp

Kontakta Joakim via formuläret nedan. Han svarar gärna på dina frågor.

Joakim berättar om sin tid på KTH 

Hej! Mitt namn är Joakim, jag är 31 år gammal och är från Huddinge som ligger i södra Stockholm. Där bor jag med min sambo och våra två barn.

Förra våren slutförde jag en högskoleingenjörsutbildning inom Maskinteknik vid Campus Södertälje. Den utbildningen ges inte längre och har ersatts av en ny och uppdaterad utbildning inom Industriell teknik, som utvecklats i nära samarbete med ledande industriföretag. Den ny utbildningen är utformat för att vara mer modern och relevant för dagens behov inom industrisektorn.

Industriell teknik delar stora likheter med det tidigare programmet jag har gått, men det har nu ett ännu starkare fokus på att snabbt integrera studenterna i arbetslivet och låta dem lära sig direkt från industrin. Det innebär att utbildningen ger studenterna möjligheter att tillämpa sina kunskaper i verkliga arbetsmiljöer med t.ex. projektarbeten hos företag.

Min väg till KTH var ganska rak, men lång! Efter en tung period i gymnasiet var jag inte sugen på att plugga vidare direkt, även om planen alltid var att göra det. Åren gick och jag hade hunnit med en jordenrunt resa, jobba på ett par olika ställen, fått ett barn och fixat bostad. Till slut kände jag att det är dags att ta tag i tillvaron, på riktigt. Eftersom jag alltid varit tekniskt lagd och intresserad av hur saker fungerar var steget till KTH inte långt. Med hjälp av jämförelseverktyget på KTH:s hemsida kunde jag jämföra och hitta rätt utbildning för mig. Det blev en högskoleingenjörsutbildning som lockade mig med sin bredd, relativt kort utbildning, praktiska inslag och nära samarbete med Scania och Astra Zeneca i Södertälje.

Jag kommer ihåg de första dagarna; jag var oerfaren av högskolestudier och kände mig inte som en person som är bekväm i nya sociala situationer. Men med en rolig och bra mottagning anordnad av sektionen gick det enkelt att hitta nya kompisar som än idag är mina vänner.

Efter mina 5 år här på KTH kommer jag ha en högskoleingenjörsexamen och en master inom Industriell ekonomi. Det kommer ge mig ett bra utgångsläge på arbetsmarknaden nu och framöver, tack vare KTH:s höga status bland arbetsgivare runt om i Sverige och Europa. Jag har ingen speciell bransch som jag känner att jag måste in i, men att jobba med stora projekt som berör många människor inom något teknikintensivt fält är målet för mig just nu.

Fråga Joakim

FAQ

Kanske har frågan du vill ställa blivit besvarad tidigare? På vår sida FAQ har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om val av utbildning, matten på KTH, framtida karriär, studentlivet på KTH samt antagnings- och behörighetsfrågor.

Frågor och svar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2023-11-21