Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Ingrid, Fastighetsutveckling med fastighetsförmedling 180 hp

Ingrid studerar Fastighetsutveckling med fastighetsförmedling 180 hp. Här berättar hon om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Ingrid. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Ingrid, student på astighetsutveckling med fastighetsförmedling

Kontakta Ingrid via formuläret nedan. Hon svarar gärna på dina frågor.

Ingrid berättar om sin tid på KTH

Hej! Jag heter Ingrid, jag är 21 år och är uppvuxen i Stockholm. Jag studerar just nu mitt tredje år på kandidatutbildningen Fastighetsutveckling med fastighetsförmedling och jag håller till på KTH Campus.

Jag har sen gymnasiet vetat att jag vill hålla på med någon som har med fastigheter att göra. Jag var först inställd på att bli arkitekt men hittade sen det här utbildningen på KTH och tyckte det lät väldigt intressant. Det kändes som att utbildningen innehöll en bra variation av kurser inom ämnen som kändes passande för mig. Att det blev just KTH beror på att utbildningen bara finns där men jag har alltid velat plugga på KTH och i Stockholm.

Det råd jag skulle ge någon som funderar på min eller någon annan utbildning på KTH är att tro på dig själv, det kan vara läskigt att börja plugga men man kan så mycket mer än vad man tror och alla sitter i samma sits. Man hittar kompisar och får hjälp av varandra. Även fast det i stunder är svårt att plugga så är det också väldigt roligt. Det är svårt att välja utbildning och man kan vara osäker i sitt val men det är alltid värt att testa. Jag valde att testa och nu sitter jag här två år senare och inte ångrat mitt val.

Jag tycker att studentlivet i Stockholm och på KTH är väldigt aktivt men i lagom mängd. Genom sin utbildning tillhör man en av KTH:s sektioner som har sina egna föreningar att engagera sig i och olika aktiviteter att delta i. Det positiva med att studera i en storstad som Stockholm är att det finns studentliv men också mycket annat att göra som inte har med skolan att göra.

När jag har tagit examen vill jag jobba med fastigheter och mer specifikt utveckling av nya bostadsområden. Det känns som en spännande bransch med mycket kreativitet och samhällsutveckling.

Fråga Ingrid

FAQ

Kanske har frågan du vill ställa blivit besvarad tidigare? På vår sida FAQ har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om val av utbildning, matten på KTH, framtida karriär, studentlivet på KTH samt antagnings- och behörighetsfrågor.

Frågor och svar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2023-11-01