Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Intyg via Ladok

Du kan själv skriva ut olika typer av intyg via Ladok för studenter. Det finns en kontrollkod på intyget som styrker äktheten, det behövs alltså ingen påskrift från någon på KTH.

Hämta intyg via Ladok

Skapa intyg via Ladok

Intygen hämtar du via tjänsten "Intyg" i Ladok. De intyg du kan hämta ner och skriva ut, på svenska eller engelska, är:

  • Intyg över förväntat deltagande
  • Nationellt resultatintyg (samlat intyg över dina högskolestudier i Sverige)
  • Registreringsintyg
  • Resultatintyg

För arbetsgivare - kontrollera intyg

Kontrollera resultatintyg

  • Ange kontrollkod och personnummer, som du får av personen vars resultatintyg du vill kontrollera

Kursbevis

Kursbevis är ett bevis på att du har genomgått en kurs med godkänt resultat. Kursbevis kan tas ut för fristående kurser, uppdragsutbildningskurser eller fort- och vidareutbildningskurser. Är du programstuderande och behöver ett intyg för en viss kurs, så kan du i stället via Ladok själv skriva ut det intyg du behöver.

Beställa kursbevis

Du kan beställa ett kursbevis för en kurs du läst vid KTH med godkänt resultat genom att skicka ett mejl till info@kth.se . Ange ditt namn och vilken kurskod det gäller, samt vilken termin du läste kursen. Varje kursbevis gäller för en kurs. Har du läst flera kurser behöver du beställa ett kursbevis per kurs. Du kan beställa dem i samma ärende. Vi utfärdar inte ett kursbevis flera gånger, men har du tidigare fått ett kursbevis (från november 2021) och behöver ha filen igen, så skickar du ett mejl till info@kth.se  och ber om filen på nytt.

Kursbeviset är digitalt och skickas till den e-postadress som finns angiven i Ladok. Kontrollera vilken e-post du har angiven under ”Mina uppgifter”. Om du inte har tillgång till inloggningsuppgifter och du har ett svenskt personnummer, kan du skapa ett eduID för inloggning till Ladok.

Har du frågor om intyg?

Vi har samlat vanliga frågor och svar på Frågor och svar om Ladok . Om du inte hittar svaret på din fråga där är du välkommen att mejla info@kth.se .