Till innehåll på sidan

Ladok för studenter

Ladok är en tjänst för studiedokumentation där du kan administrera dina studier. Du kan bland annat se resultat på dina kurser, kursregistrera dig, anmäla dig till tentamen, skriva ut intyg och ansöka om examensbevis. Här kan du läsa om Ladoks olika tjänster.

Tillgång till Ladok

Du kommer åt Ladok via nedan länk eller i personliga menyn under rubriken "Tjänster".

Logga in på Ladok

Andra relaterade tjänster som att se dina skrivna tentor  hittar du också i personliga menyn under rubriken "Tjänster".

Bekräfta identiteten på ditt KTH-konto

Från och med 10 december 2023 måste alla studenter på KTH med svenskt personnummer ha minst tillitsnivå AL2 på sitt KTH-konto för att kunna logga in i Ladok. Har du inte redan det behöver du höja tillitsnivån på ditt konto så snart som möjligt genom att bekräfta din identitet.

Läs mera på sidan Bekräfta identiteten på ditt KTH-konto

Uppdatera din e-post

Kontrollera att du har angett aktuell e-post i personliga menyn och Ladok. Mejl som rör studieresultat går till mejladressen som är angiven i Ladok, mejl från KTH såsom påminnelser om anmälan och salsplacering till tentor går till mejladressen du angivit i personliga menyn eller via denna länk: Hantera e-post

Studiedokumentation och studenttjänsterna

Här kan du läsa om vad du kan göra i Ladok och vilka uppgifter som registreras och hur de behandlas i Ladok. Du kan också läsa om hur Ladok uppfyller lagen om tillgänglighet.

Studiedokumentation och studenttjänsterna

Intyg

Du kan själv skriva ut olika typer av intyg via Ladok. Det finns en kontrollkod på intyget som styrker äktheten, det behövs alltså ingen påskrift från någon på KTH. Här kan du läsa om intyg i Ladok.

Intyg via Ladok

Frågor och svar om Ladok

Här hittar du tips och svar på vanliga frågor om Ladok, såsom hur du hittar studieresultat eller uppdaterar kontaktuppgifter

Frågor och svar om Ladok

Offentlighetsprincipen

Dina uppgifter i Ladok behandlas enligt samma regler som gäller för andra allmänna handlingar som förvaras hos en myndighet. KTH är en myndighet och lyder under offentlighetsprincipen. Här kan du läsa om offentlighetsprincipen och hur dina uppgifter i Ladok påverkas.

Ladok och offentlighetsprincipen

Innehållsansvarig:it-support@kth.se
Tillhör: Studentwebben
Senast ändrad: 2023-09-28