Till innehåll på sidan

Information under dina studier

Som student har du ett eget ansvar att hålla dig uppdaterad om viktig studieinformation. Här får du få en översikt av de digitala kanaler KTH använder för att ge dig information under dina studier.

Skärmdump som visar hur personliga menyn ser ut på kth.se

Personliga menyn

Personliga menyn är din ingång till dina studier, som finns tillgänglig på hela kth.se när du har loggat in. I menyn hittar du dina kurser, program och studenttjänster, som exempelvis schema, kursregistrering, studieresultat och bokning av grupprum.

Skärmdump som visar hur Studentwebbens startsida ser ut

Studentwebben

Studentwebben är din startpunkt för viktig studieinformation och uppdateringar om vad som är på gång. Här hittar du bland annat Kurs- och programkatalogen med utbildningsplaner och kursplaner/Kurs-PM, kontaktuppgifter till stöd vi erbjuder och inspiration om dina möjligheter under studieperioden.

Skärmdump som visar hur Canvas gränssnitt ser ut

Canvas

När du är registrerad på en kurs får du information under kursen i kursrummet i Canvas (KTH:s lärplattform). I kursrummet har du kontakt med din lärare och dina medstudenter, hittar kursmaterial och guider och följer kursnyheter och händelser via anslagstavlan.

Skärmdump som visar hur en Programwebb ser ut

Programwebb

När du studerar ett program får du programrelaterad information från din programstudievägledare via Programwebben.

Skärmdump på en appikon för mejl

Nyhetsbrev

I nyhetsbrevet, som kommer en gång i månaden, uppmärksammar KTH dig på kommande veckors viktiga händelser och nyheter.