Ändrad poängberäkning för projektuppgift CD

Såsom flera studenter har noterat så kommer den som ligger nära gränsen för betyget B erhåller betyget E såvida man inte också lämnat in projektuppgift CD. För att underlätta för dessa studenter att få betyget C eller D i stället så har jag beslutat att ändra poängberäkningen för projektuppgift CD så att man även får räkna in poäng från projektuppgift AB, om den skulle vara högre än poängen från motsvarande CD-uppgift, d.v.s. en students resultat på uppgift AB1 kan ersätta resultatet på uppgift CD1, resultatet på AB2 kan ersätta CD2 o.s.v. Detta innebär att den som vill lämna in både projektuppgift CD och AB inte behöver göra om de AB-uppgifter som man känner sig säker på.

Rättningen kommer att fungera så att först rättas projektuppgift AB. Om poängen på dessa uppgifter räcker för betyget A eller B så är saken klar och några CD-uppgifter kommer inte att rättas. Om man däremot inte når upp till poängen för ett B, så rättas alla inlämnade CD-uppgifter och den totala poängen för projektuppgift CD blir summan av den högsta poängen för varje uppgift, d.v.s max(AB1,CD1) + max(AB2,CD2) + max(AB3,CD3) + max(AB4,CD4).

Exempel: En student lämnar in hela projektuppgift AB och får poängen 6 + 8 + 11 + 6 = 31 poäng, vilket inte räcker till betyget B. Studenten har även lämnat in uppgift CD4 och fått 16 poäng på denna. Studentens poäng på projektuppgift CD blir då 6 + 8 + 11 (tillgodoräknat från projektuppgift AB) + 16 (från projektuppgift CD4) = 41 poäng, vilket ger betyget D. Om studenten t.ex. även lämnat in en lösning på uppgift CD3 och fått 14 poäng, så blir betyget i stället C, eftersom den totala poängen blir 6 + 8 + 14 + 16 = 44 poäng.

Jag vill också påminna om att ni har fått förlängd tid på både projektuppgift AB och CD fram till den 30 mars, kl. 8:00.