Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Visa version

Version skapad av Johnny Panrike 2014-08-18 11:14

Visa < föregående | nästa >
Jämför < föregående | nästa >

HT 2014: Introduktion till programmering - för data/elektro/medicin

Kursen består av tre föreläsningar, fyra övningar och ett redovisningstillfälle, se schemat för exakta detaljer. Mer information finns i föreläsning 1, och allt material, utom NewTinyDebian (hämtas här: https://kth.box.com/s/mfom9xei17u92o3084ph ) och VirtuallBox (hämtas här: https://www.virtualbox.org ), finns nedan:

Föreläsning 1, 2 och övningarna samt anteckningar om Guido van Robot:

FL1.pdf

FL2.pdf

Ovningar.pdf

emacsanteckningar.pdf

deladekataloger.pdf

GuidovanRobot.pdf

Föreläsning 3 finns inte här just nu, det är meningen att man gör övningen och förbereder sig på så sätt.

Redovisning sker under kursens gång, mer information kommer då.

Föreläsning 3 publiceras senare.

Detta är också informationssida för "Linuxdelen" i InfoMet för data och elektro som går kursen InfoMet just nu. Materialet för "Linuxdelen" i InfoMet kommer att vara i stort sett samma som för dataintro, men vi tar inte med Guido van Robot och vi kommer att tala lite om Linux som en applikationsplattform vilket i klartext betyder att vi kommer att installera koffice och se att det fungerar i NewTinyDebian. Pakethantering kommer beröras mycket ytligt och vi kommer att precisera vissa operativsystemtekniska termer från DataIntro. Målet med "Linuxdelen" i InfoMet är att se Linux/UNIX som ett fullvärdigt allternativ till andra plattformar som Windows och Mac. (Mac är egentligen också ett UNIX-system.) Det kommer att tillkomma ytterligare material till denna sida inom kort. /Johnny, 27 sept 2013.

Vi kommer att repetera innehållet från Introduktion till Datorteknik FL1 & FL2. Senare kommer uppgifter att presenteras här som ni ska lösa för godkänt på detta moment. Det kan hända att ni redan har mycket av kompetensen som behövs för att klara detta moment baserat på era kunskaper från Introduktion till Datorteknik. Momentet "Linuxdelen i InfoMet" är inte en självständig kurs, det är inte ens ett självständigt moment, det är en del av ett moment i en kurs, därför lägger vi inte så mycket krut på detta.

Här är de uppgifter du ska lösa för godkänt på denna del: LinuxDelenIInfoMet.pdf. OBS: Du kommer troligen att behöva utföra manövrarna från "deladekataloger.pdf" ovan för att få ett fullt fungerande system.

Det har varit redovisningar redan i detta kursmoment, det finns en intresselista för kompletterande redovisningar på mitt kontor, skriv upp er där, det blir en kallelse till omredovisningen i omtentaperioden.