Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Examination

Krav för slutbetyg

 För godkänt slutbetyg på kursen krävs godkända resultat på följande moment:

  • Laborationsuppgifter 1,  2 hp (Algebra)
  • Laborationsuppgifter 2, 3 hp  (Matlab)
  • Projekt, 1 hp
  • Tentamen, 6 hp

På laborationsuppgifterna och projektet är betygsskalan P/F och på tentamen är betygsskalan A-F. 

Laborationsuppgifter 

Laborationsuppgifterna består av teoretiska och praktiska moment som redovisas muntligt och skriftligt. Ett viktigt inslag är lösningen av matematiska och tillämpade problem med hjälp av dator och MATLAB. Men man ska även kunna redogöra för den matematiska bakgrunden till problemen. Vid laborationerna arbetar ni två och två med att lösa matematiska och tillämpade problem med dator och MATLAB. Här krävs förberedelse och efterarbete. Redovisning av uppgifterna sker på särskilda tider.

Tentamen

Tentamen är skriftlig. Inga hjälpmedel är tillåtna, varken formelsamling eller miniräknare. Det är meningen att man ska förstå de formler som ingår i kursen och vid behov kunna härleda dem.  Mer information om tentamen finner du under fliken "Tentamen".

Projektet

Efter juluppehållet ska ni arbeta i grupp med ett projekt. Beskrivning av projekten kommer under kursens gång. 

Bedömningskriterier

Vid all examination tillämpas KTH:s regler för tentamensskrivningar som finns att läsa i KTH:s regelverk. Alla som deltar i examinationen är skyldiga att sätta sig in i regelverket.

Följande bedömningskriterier används vid samtliga moment (kontrollskrivningar, tentamina, labbar samt som återkoppling vid seminarierna):

För full poäng på en uppgift krävs att lösningen är väl presenterad och lätt att följa. Det innebär speciellt att införda beteckningar förklaras, att den logiska strukturen tydligt beskrivs i ord eller symboler och att resonemangen är väl motiverade och tydligt beskrivna.