FAG3202 Livscykelanalys, fördjupningskurs 7,5 hp

Kursen ska ge en eleverna kunskap om aktuella frågeställningar inom området livscykelanalyser och fördjupade kunskaper om någon metodikaspekt.
Information för forskarstuderande om när kursen ges
Kontakta: Göran Finnveden, goran.finnveden@infra.kth.se
Välj termin och kursomgång
Välj termin och kursomgång för att se information från rätt kursplan och kursomgång.
Innehåll och lärandemål
Kursinnehåll
Metodik för livscykelanalyser.
Lärandemål
Kursen ska ge en eleverna kunskap om aktuella frågeställningar inom området livscykelanalyser och fördjupade kunskaper om någon metodikaspekt.
Kursupplägg
Kursen bedrivs som en litteratur- och seminariekurs. : Kurslitteraturen består dels av en del som är gemensam för alla studenterna och dels en del som väljs individuellt av studenterna i samråd med kursansvarige Studenterna skriver ett kurspapper kring en metodikfråga. Pappret ska vara av sådan kvalitet att det kan publiceras som en vetenskaplig artikel, ingå som en del av ansökan, vara en del av kappan i en avhandling eller i något annat liknande sammanhang. Detta diskuteras och bestäms med den kursanvarige. Normal omfattning på pappret är ca 8 sidor men det kan variera beroende på den tänkta tillämpningen. Ett seminarium hålls i början av kursen, ett då den gemensamma litteraturen diskuteras och ett för varje enskilt kurspapper. Eleverna kan också få individuell handledning under kursens gång. Eleverna ska läsa och kommentera varandras papper.
Kurslitteratur och förberedelser
Särskild behörighet
Förkunskapskraven är grundläggande praktisk kunskap om livscykelanalyser demonstrerad genom en godkänd kurs i livscykelanalys eller genom att ha genomfört en publicerad livscykelanalys eller motsvarande.
Rekommenderade förkunskaper
Utrustning
Kurslitteratur
Kurslitteraturen består dels av en del som är gemensam för alla studenterna och dels en del som väljs individuellt av studenterna i samråd med kursansvarige. Den gemensamma litteraturen väljs så att det ger en översikt över aktuella forskningsfrågor inom området livscykelanalyser och ger studenterna en gemensam bas. Den individuella litteraturen väljs så att studenterna kan fördjupa sig i någon specifik frågeställning. Kurslitteraturen omfattar normalt ca 500 sidor och består huvudsakligen av vetenskapliga artiklar.
Examination och slutförande
När kurs inte längre ges har student möjlighet att examineras under ytterligare två läsår.
Betygsskala
Examination
- INL1 - Inlämningsuppgift, 7,5 hp, betygsskala: P, F
Examinator får medge annan examinationsform vid omexamination av enstaka studenter.
Övriga krav för slutbetyg
Kurskraven är ett godkänt kurspapper och aktivt deltagande i seminarierna.
Möjlighet till komplettering
Möjlighet till plussning
Examinator
Etiskt förhållningssätt
- Vid grupparbete har alla i gruppen ansvar för gruppens arbete.
- Vid examination ska varje student ärligt redovisa hjälp som erhållits och källor som använts.
- Vid muntlig examination ska varje student kunna redogöra för hela uppgiften och hela lösningen.
Ytterligare information
Kurswebb
Ytterligare information om kursen kan hittas på kurswebben via länken nedan. Information på kurswebben kommer framöver flyttas till denna sida.
Kurswebb FAG3202