Till innehåll på sidan

Ansökan och förberedelser

Du ansöker om utbyte för dubbel civilingenjörsexamen på samma sätt som till vanliga utbytesstudier och kan välja mellan cirka 25 universitet som KTH har ett samarbete med gällande dubbeldiplom. KTH erbjuder dubbeldiplomstudier vid en rad framstående universitet i Frankrike, Italien, Japan, Spanien och Tyskland.

1. Ta reda på när utbyte för dubbel civilingenjörsexamen passar

I de flesta dubbeldiplomutbyten läser man de första tre eller fyra årskurserna på KTH för att sedan läsa ett och ett halvt till två år vid partneruniversitetet. För att kunna bli uttagen för dubbeldiplomsstudier måste du ha ett medelbetyg på minst 4,0 samt klarat av alla obligatoriska kurser. Som stöd genom processen finns de internationella koordinatörerna på utbildningskanslierna.

Kontakta din internationella koordinator

2. Undersök potentiella utbytesuniversitet

Dubbeldiplomutbytet görs med ett antal utvalda universitet genom särskilda avtal som är olika beroende på vilket civilingenjörsprogram du läser. Samarbeten finns med runt 25 olika universitet.

3. Förbered språket

För att klara utlandsstudierna kan du behöva förbättra dina språkkunskaper. KTH har ett stort utbud med poänggivande språkkurser, språkpartnerprogram och språkcaféer som vi rekommenderar.

Language and communication for degree programme students at KTH

4. Gör en ansökan

Ansökan till utbyte för dubbel civilingenjörsexamen görs på samma sätt som när du ansöker till vanliga utbytesstudier. Du hittar ansökningstider via länken nedan.

Ansökan till utbytesstudier

5. Nomineringsbesked och förberedelser

Så fort utbytesplatserna fördelats får du besked om huruvida du nominerats till utbytesstudier av KTH. Din internationella koordinator kontaktar dig och ger dig råd om hur du kan förbereda dig inför studierna vid partneruniversitetet.

Innehållsansvarig:Torkel Werge
Tillhör: Studentwebben
Senast ändrad: 2024-02-02