Kårspexet - På Gränsen, föreställning 2

Välkommen på Kårspex! En föreställning uppsatt av KTH-alumner och studenter.

Tid: Sö 2013-03-03 kl 15.00

Plats: Maximteatern, Karlaplan 4

Pris: 220kr/170kr, studentrabatt 50 kr på alla biljetter

Biljetter köpes via www.karspexet.se eller vid entrén innan föreställning.

Året är 1943. Att kriget härjar hårt i Europa är dock inget som påverkat den lilla gränsposteringen vid By märkbart. Här pysslar man om sin potatis, tittar på tåg om det kommer nåt, och tränar sig på att vara neutrala. De få meniga vid posteringen håller krigsandan uppe genom att spela Risk. Det enda egentligt spännande som händer är när alla samlas i handelsboden för att lyssna till melodikryptot.

Men en dag förändras situationen helt. Major Schiller från Stockholm kommer för att inspektera posteringen, och i samma veva får man även oväntat besök från andra sidan gränsen. Två ganska välkomna spänningsmoment i vardagen, om det inte vore för det faktum att posteringens Fänrik i sina rapporter inte nämnt att nästan hela "manskapet" består av innovativt konstruerade trägubbar och klädförsedda granar, samt att blotta närvaron av någon som tagit sig över gränsen antagligen är ett än större brott. Snart sitter även de som längtat efter mer spänning i en situation de mer än gärna skulle slingra sig ur. Om de bara kunde.

"På gränsen" är en berättelse om en liten avskärmad gränspostering i västra Sverige, om att stänga ute resten av världen och vad som sen händer när verkligheten plötsligt knackar på dörren.

Kårspexet vid Kungliga Tekniska Högskolan, KTH, i Stockholm grundades 1867 och har sedan 1977 årligen satt upp minst en spexproduktion. Ett spex är en interaktiv teaterpjäs med sång- och dansinslag, man kan likna det med en improvisationsmusikal, och varje spexproduktion består av ca 15-20 föreställningar per år. Kårspexet består av ca 80 medlemmar som arbetar ideellt för att få ihop en så bra, rolig och underhållande föreställning som möjligt.

Innehållsansvarig:alumni@kth.se
Tillhör: Alumni
Senast ändrad: 2013-01-28