Begränsade öppettider på biblioteket

Detta gäller på KTH Biblioteket till slutet av året med anledning av de skärpta allmänna råden i Stockholm.

Här hittar du KTH:s allmänna information med anledning av Covid-19

Begränsade öppettider

Huvudbiblioteket håller öppet måndag–fredag mellan klockan 9.30–18.30. På biblioteken i Kista och Södertälje har vi meröppet, vilket betyder att anställda och studenter kommer in med sina passerkort.

Stängda grupprum

Då vi inte kan säkerställa social distansering i våra grupprum har dessa tillfälligt stängts av för studier. Det betyder att du inte kan boka grupprum just nu.

Lån och återlämning av böcker

Eftersom biblioteket håller öppet gäller ordinarie regler för lån och återlämning av böcker. De flesta av våra böcker lånas om automatiskt var 14:e dag i upp till sex månader om ingen annan står i kö. När maxtaket har uppnåtts eller om någon ställt sig i kö måste boken tillbaka senast det datum som står på ditt bibliotekskonto. Kom ihåg att du kan återlämna böcker i bibliotekets bokinkast under alla tider på dygnet. Bokinkastet nås utifrån biblioteket, du behöver inte gå in i biblioteksbyggnaden för att återlämna dina böcker.

Åtkomst till elektroniskt material utanför campus

Som student eller anställd med ett KTH-konto har du automatiskt tillgång till allt elektroniskt material via biblioteket, även om du arbetar på distans.

Läs mer om hur du kommer åt material utanför campus

Databaser och e-resurser

Våra e-resurser och databaser kommer du som student eller anställd på KTH åt som vanligt och det går fortfarande bra att beställa elektroniskt material.

Se alla databaser och söktjänster

Digital handledning

Vi erbjuder handledning och talboksintroduktion via zoom. Du behöver inte ha något särskilt program installerat, vi skickar en länk som du går in på när det är dags för handledning.

Boka handledning från KTH Biblioteket

Kontakta oss

Har du frågor eller funderingar är du som vanligt alltid välkommen att kontakta oss.
E-post: biblioteket@kth.se
Chatt: 9.00-16.00