Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Utställning: Mot framtidens energi – den osynliga revolutionen bakom eluttaget

Publicerad 2023-02-09

I dag vet vi att världens energisystem måste omvandlas i grunden. Det är en förutsättning för att vi ska kunna bromsa klimatförändringarna och skapa ett hållbart samhälle. Och vi har alla viktiga roller att spela i omvandlingen. Men hur förändrar vi något som vi inte kan se?

Utställningen pågår 20 februari – 30 mars 2023

Bild från antologin

Från måndag 20 februari kan besökare se och uppleva utställningen Mot framtidens energi – den osynliga revolutionen bakom eluttaget som visas på KTH Biblioteket. Utställningen är ett samarbete mellan biblioteket och KTH:s Energiplattform , som ansluter mer än 450 forskare i 30 forskningsgrupper relaterade till energifrågor. Utställningen baseras på KTH:s Energiplattforms populärvetenskapliga antologi  med samma namn, skriven av några av Sveriges ledande energiforskare i samverkan med föreningen Vetenskap & Allmänhet.  

Utställningen vill uppmärksamma den viktiga energifrågan och den kunskap som finns samlad i antologin och kommer att visa upp illustrationer från boken, gjorda av Lotta Waesterberg Tomasson, samt böcker och objekt inom energi och elektricitet. Som en del av utställningen kommer även studenter från KTH:s Elektroteknikprogram visa upp spännande projekt som knyter an till antologins innehåll, tillverkade med material och utrustning från studentdrivna ELAB  och Studentverkstan . Du som besökare bjuds också in att dela dina reflektioner och idéer på temat energi.  

I samband med utställningen kommer också tre populärvetenskapliga föreläsningar hållas i KTH Biblioteket, med utgångspunkt i antologin.

Utställningen pågår fram till 30 mars.

Varmt välkomna till KTH Bibliotekets entréhall och utställningen Mot framtidens energi – den osynliga revolutionen bakom eluttaget!