Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 26

 • Passa på att lära dig Zoom

  Rosa Lönneborg från KTH Bibliotek anordnar ett antal workshoptillfällen för dig som inte är så van att jobba hemifrån. Tanken är att visa på hur olika digitala verktyg kan underlätta arbetet och kommunikation med kollegor.

 • IT-supporten rustar för ökat distansarbete på KTH

  Hallå där Bogdan Andric, gruppchef för KTH:s IT-support. Vilket teknikstöd finns för att kunna distansarbeta?

 • Öppet hus på KTH blir digitalt i år

  Öppet hus på KTH Campus 21 mars blir digitalt i stället. Anledningen är osäkerheten kring hur smittspridning av covid-19 i Stockholmstrakten kommer att utvecklas.

 • När krisen slår växer engagemanget

  Coronakrisen slår hårt – och tar fram människors engagemang. Sjukvårdens larm om brister har fått medarbetare vid KTH att dra igång olika initiativ. Nu samordnas insatserna för ökad effektivitet.

 • Hoppfulla resultat av Hack the Crisis

  För att mildra effekterna av Covid-19 genom teknisk innovation genomfördes i dagarna tre det statliga initiativet Hack the crisis. Utmaningen var att hitta lösningar för att rädda liv, samhällen och företag.

 • ”Saknar det kreativa småsnacket”

  Hur går det att forska på distans? Mycket fortsätter som vanligt och mötena har blivit effektivare. Samtidigt skjuts projekt och konferenser på framtiden. Vi frågade några forskare om hur de påverkats av coronapandemin.

 • En sommarhälsning från rektor

  Hallå där, Sigbritt Karlsson, KTH;s rektor. Efter en vår präglad av en kris som vi aldrig sett maken till tidigare är det trots allt dags för semester. Vad ska du göra? – Sola, bada, vara med familjen och läsa förstås. Ska ge mig på Jakobsböckerna av Olga Tokarczuk.

 • Friskvård gav närhet i distansen

  Uppemot tusen medarbetare har joggat, promenerat, peppat och umgåtts med varandra i KTH Active Together. Nu har vinnarna korats – både på lag- och individnivå.

 • Alla campus öppnar för studenter igen

  I höst öppnar samtliga campus igen. Från och med första augusti görs lokalerna successivt tillgängliga för studenterna. – Regeringens besked var välkommet och det vi hoppats på. Inom de närmaste veckorna kommer även beslut om hur personalens återgång ska se ut, säger rektor Sigbritt Karlsson.

 • Fixar undervisning på distans – trots allt

  Hur klarar lärarna omställningen till distansundervisning? – Det fungerar förvånansvärt bra och går lättare än vad jag trodde, säger fysikläraren Anna Burvall. Samtidigt hoppas hon komma tillbaka till klassrummet så snart som möjligt – i alla fall till augusti.

 • Så tränar jag hemma - mina bästa tips

  Du vet väl att du som arbetar på KTH har rätt att utnyttja en arbetstimme i veckan till friskvård? Vad kan man göra för aktiviteter i dessa tider då många av oss tillbringar vår arbetstid i hemmet på grund av coronaviruset? Här delar några KTH-kollegor med sig av sina bästa friskvårdsaktiviteter - som inspiration för att hålla igång.

 • Lagarbetet som klarade omställningen

  Utbildningarna på KTH rullar på – trots coronakrisen. Detta inte minst tack vare en snabbfotad och engagerad laginsats som ställt om KTH till distansundervisning.

 • På jakt efter helhetslösningar

  Som gammal geovetare har Kattis Jonson Berglund förmåga att se de stora linjerna och upptäcka var det glappar. Det har hon haft stor användning av under vårens kris då KTH:s utbildning blev digital nästan över en natt.

 • Campus fylls med studenter igen

  KTH välkomnade alla nya studenter till KTH Campus i början av augusti. Trots rådande pandemi kunde både upprop och Arrival Day ske på ett sätt som minskar risken för smitta.

 • Ökat digitaliseringsstöd till lärare

  Från vecka 12 ska all högre utbildning i Sverige ges på distans för att begränsa spridningen av det nya coronaviruset. KTH utökar därför sitt digitaliseringsstöd och tillsätter en särskild arbetsgrupp som ska ge utbildning och operativt stöd till lärare i digital undervisning och examination.

 • Studera online över förväntan

  Hur går det att plugga på distans? Bättre än väntat, enligt studenterna själva. De digitala verktygen fungerar bra och föreläsningarna rullar på. Men att labba online kan vara lite knepigt.

 • Fler tillbaka på campus i höst

  Från och med första augusti är tanken att fler medarbetare ska kunna börja jobba på campus igen. Trängsel och stora grupper ska dock undvikas för att minska risken för smittspridning.

 • ”Som att vända en atlantångare mitt i farten”

  När pandemin satte stopp för salstentor startades en intensiv omställning till examinationer på distans. Och bråttom var det inför vårens omtentaperiod. – Det här har varit en stor utmaning för hela KTH, men arbetet gick över förväntan, säger Wanda Manninger, verksamhetsutvecklare på Utbildningsstöd.

 • Ny jobbvardag frestar på

  Många har arbetat hemifrån i snart två månader. Coronakrisen har skapat en ny och ovan jobbvardag utan det dagliga småpratet vid kaffemaskinen. Hur mår vi egentligen? - Det har varit en helt ny situation och en stor omställning digitalt och psykiskt för oss alla. Men vi upplever och hanterar det olika så klart, säger Annica Fröberg, personalchef på KTH.

 • Stormöte på distans gav mersmak

  Hallå där, Emmanuel Borg, gruppchef på EECS-skolan och en av 85 medarbetare som konfererade med kollegor under ett videomöte nyligen. Hur gick det? – Jättebra, Zoom-möten är hur bra som helst.

 • THE-konferens skjuts upp

  KTH kommer inte att hålla konferensen THE Innovation and Impact Summit som planerat i april på grund av nya coronaviruset. Konferensen, arrangerad tillsammans med rankinginstitutet Times Higher Education, flyttas fram till ett senare tillfälle.

 • För dig som är sak- eller ekonomisk attestant

  Information vid eventuell sjukdom, eller annan frånvaro, för dig som är sak- eller ekonomisk attestant i vårt system för elektronisk fakturahantering, EFH.

 • Intern utvärdering stärker KTH inför RAE

  Stärkt akademiskt ledarskap och förbättrade rapporter inför RAE 2021. Det ska en intern granskning som äger rum i slutet av augusti leda till. Dekanus Anders Forsgren genomför granskningen i dialog med de nio panelerna var för sig. Granskningsveckan avslutas med ett dialogseminarium där alla nio paneler deltar.

 • Storträff på webben istället

  Storträffen 12 maj kommer ske över Zoom och ett tema blir sannolikt omställningen av utbildningen till följd av pandemin. – Det innebär att fler kan delta, vilket gör sammankomsten ännu mer inkluderande säger Anna-Karin Högfeldt och Viggo Kann som jobbar med de praktiska förberedelserna.

 • Så kan du bidra till att nå miljömålen

  Vill du bidra till att KTH:s utsläpp från flygresor hålls nere även efter pandemin? Då kan du delta i en workshop om framtidens tjänsteresor som nu erbjuds till alla avdelningar.

 • Undervisning slitsamt under pandemin

  Att undervisa covidsäkert och samtidigt hålla en god pedagogisk nivå – går det ihop? Vi frågade några lärare om hur utbildningen på campus fungerat under hösten.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22