Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 5

 • KTH BigDataBase and Enabling Data Sharing

  Design och utveckling av en big data databas som samlar data från andra befintliga databaser – som i sin tur hanterar sensordata från olika verksamheter. Databasen ska även hantera Internet of Things och artificiell intelligens-tekniker som maskininlärning. Med databasen tillgängliggörs data som kan synliggöra innovation inom bygg- och fastighetssektorerna på nya sätt.

 • Kostnads- och energieffektiva styrsystem för byggnader

  Projektet utnyttjar högupplösta data som samlats in i KTH Live-in Labs forskningstestbäddar genom en avancerad, modulär och flexibel övervakningslösning. Tekniken gör det möjligt att förvärva realtidsdata om miljökvaliteten inomhus samt om berörda energiflöden som värmepumpar, solcellspaneler och ventilation.

 • USB-C för energismarta byggnader

  Ochno utvecklar en plattform för förenklad integrering av USB-C uttag i fastigheter, mätning av eldistribution, styrning av anslutna enheter och minskad elkonsumtion.

 • Effektiv köksventilation med energiåtervinning

  Ett samarbete mellan KTH och Tovenco för effektivare ventilation i lägenheter genom samordnat flöde i frånluftsventilationen och en utvecklad köks/spiskåpa som ökar energiåtervinningen.

 • Jämförbara överskotts- och nedbrytningseffekter av ”nudges” och ”boosts”

  I ett långsiktigt randomiserat fältförsök jämförs två metoder som syftar till att förändra hushållens energi- och konsumtionsbeteende.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22