Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 10

 • Jämförbara överskotts- och nedbrytningseffekter av ”nudges” och ”boosts”

  I ett långsiktigt randomiserat fältförsök jämförs två metoder som syftar till att förändra hushållens energi- och konsumtionsbeteende.

 • USB-C för energismarta byggnader

  Ochno utvecklar en plattform för förenklad integrering av USB-C uttag i fastigheter, mätning av eldistribution, styrning av anslutna enheter och minskad elkonsumtion.

 • KTH BigDataBase and Enabling Data Sharing

  Design och utveckling av en big data databas som samlar data från andra befintliga databaser – som i sin tur hanterar sensordata från olika verksamheter. Databasen ska även hantera Internet of Things och artificiell intelligens-tekniker som maskininlärning. Med databasen tillgängliggörs data som kan synliggöra innovation inom bygg- och fastighetssektorerna på nya sätt.

 • Ombyggnationen av Testbed KTH 3.0 i full gång

  Ombyggnationen av co-living-boendet till den tredje och sista versionen är den största hittills i KTH Live-in Labs historia. Forskningen för att utveckla framtidens co-living – som är socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbar – fortsätter.

 • ”Hur kan byggnader stödja oss i våra dagliga aktiviteter?”

  Elena Malakhatka på KTH Live-in Lab om senaste nytt angående projektet Tjänstedesign för miljövänligt beteende i byggnadsmiljö.

 • Co-Kitchen: Intervju med Susanne Malmgren på Akademiska Hus

  Flera partners är engagerade i forskning och utveckling av KTH Live-in Labs tvärvetenskapliga projekt om co-living. I den här första delen pratar vi med chefen för studentbostäder på Akademiska Hus.

 • Co-living: “Det bästa av två världar”

  När den nuvarande versionen av KTH Live-in Labs testbädd går mot sitt slut passade vi på att träffa de fem studenterna som har bott där i snart ett studieår. Vad har de fått för erfarenheter och vilka lärdomar kan vi dra inför den fortsatta utvecklingen av vår testbädd som ett co-living?

 • Co-Kitchen: Intervju med Sara Ilstedt och Martin Sjöman vid KTH

  Flera partners är engagerade i forskning och utveckling av KTH Live-in Labs tvärvetenskapliga projekt om co-living. Den här gången pratar vi med professor tillika projektledare av Co-Kitchen, Sara Ilstedt, och doktoranden Mikael Sjöman.

 • Effektiv köksventilation med energiåtervinning

  Ett samarbete mellan KTH och Tovenco för effektivare ventilation i lägenheter genom samordnat flöde i frånluftsventilationen och en utvecklad köks/spiskåpa som ökar energiåtervinningen.

 • Kostnads- och energieffektiva styrsystem för byggnader

  Projektet utnyttjar högupplösta data som samlats in i KTH Live-in Labs forskningstestbäddar genom en avancerad, modulär och flexibel övervakningslösning. Tekniken gör det möjligt att förvärva realtidsdata om miljökvaliteten inomhus samt om berörda energiflöden som värmepumpar, solcellspaneler och ventilation.