Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 10

  • Solidarisk molnlagringstjänst växer så det knakar

    20 000 nya användare per dygn. Så snabbt växer molnlagringstjänsten Degoo. Allt började med ett examensarbete på KTH - idag använder över fem miljoner människor tjänsten.

  • Ger folk makt via mobilen

    KTH-forskaren Konrad Tollmar har tillsammans med några kollegor utvecklat mobilappen Opiner som är ett verktyg för direktdemokrati. Med Opiners hjälp kan vem som helst genomföra undersökningar, driva opinion och påverka politiska beslut. – Det radikala med Opiner är att det ger människor en möjlighet som enbart stora organisationer tidigare haft. Det vill säga ett alternativ till tjänster som kan kosta miljoner att använda, säger Konrad Tollmar, universitetslektor på KTH.

  • Programkod från KTH-forskare används av miljarder

    Idag består jordens befolkning av cirka 7,3 miljarder människor. Dessa personer använder tillsammans 1-2 miljarder mobiltelefoner med olika varianter av operativsystemet Linux. Det är här KTH-forskarnas arbete kommer in i bilden. De har skrivit kod som används i samtliga Linuxbaserade mobiler och datorer som säljs idag.

  • Hon ska försköna din värld

    Kristina 'Kia' Höök, professor i interaktionsdesign på CSC-skolan vid KTH, är den prisbelönta och medialt uppmärksammade forskaren som bland annat fått 10 miljoner för känslosam dataforskning. Framtiden ska hon vika åt att göra din värld skönare, med hjälp av de tekniska prylarna du har runt omkring dig.

  • Ny teknik för bättre sjukvård i u-länder

    Nu har ett gäng studenter vid KTH släppt en tredje version av mjukvaran Bytewalla. Den kan till exempel hjälpa sjuksköterskor att kommunicera med sjukhus trots avsaknad av internet.

  • De gör din smartphone inbrottssäker

    90 procent av svenskarna i åldern 12 till 45 år använde en smartphone förra året enligt siffror från Stiftelsen för internetinfrastruktur. I kölvattnet på ett ökat bruk av kompetenta mobiler följer tyvärr intrång, virus och andra tråkigheter. KTH-professorn Mads Dam håller tillsammans med några andra forskare på att ta fram en lösning som radikalt förbättrar säkerheten i mobiler. Så väl bankärenden som känslig kommunikation ska inte längre vara ett problem.

  • Smartphones lösningen på morgondagens bilköer

    Trafiken på våra vägar ökar hela tiden, både när det gäller gods- och persontrafik. Ett sätt att få trafiken att flytta bättre är att ta hjälp av intelligenta trafiksystem. Forskning vid KTH visar hur din och min smartphone ska kunna lösa morgondagens trafikproblem, vilka problem som finns och hur de ska lösas.

  • Appen som svenska museer älskar

    Audioapps. Så heter företaget och den nya appen till Iphone och Android-mobiler som båda fått en flygande start. Två säljmöten har resulterat i lika många kunder för de två unga KTH-studenternas företag. Ett bolag som tillverkar en smartphonebaserad guide till Sveriges konstgallerier och museer.

  • Knappen som förenklar ditt mobilliv

    Första dagen på nya jobbet och du har arbetat stenhårt alternativt första dagen på semestern och du ska hitta hem till hotellet. Endera är du utarbetad eller jetlaggad, eller rentav en kombination av dem båda. Då trycker du på Shortcut Labs knapp och smartphonen visar efter några sekunder snabbaste vägen hem eller till hotellet. Var du än befinner dig.

  • Wordfeuddödaren är här

    Spelappar i mobilen är mer populära än någonsin, och Wordfeud samt Ordjakten är två ruskigt framgångsrika exempel. Nu har en KTH-student precis släppt OrdYatzy, en app som redan rönt stora framgångar och kan ge de redan etablerade spelapparna en riktig match.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22