Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 8

 • Snabbare väg till framtidens boende

  KTH Live-In Lab – 300 studentlägenheter som samtidigt är labb för hållbart boende – bjuder in forskare som vill delta i de unika testmiljöerna. Inflyttning och forskningsstart sker hösten 2017.

 • Boendelabb banar väg för nya sätt att bygga

  Byggnader kan med dagens teknik byggas i stort sett energineutrala, men de flesta hus uppförs likväl enligt rådande byggregler och drar därmed helt i onödan cirka 90 kilowattimmar per kvadratmeter och år. Det gör att samhället går miste om byggnader som skulle kunna vara 100 gånger mer resurseffektiva än de som kravställs och byggs idag. Det är problem av denna typ som forskarna ska jobba med i boendelaboratoriet KTH Live-In Lab.

 • Studenterna ska bo i ett labb

  Snart tas det första spadtaget för att förverkliga KTH:s Live-In Lab, lägenheter för drygt 300 studenter som samtidigt är laboratorium. Idéerna till tänkbara forskningsprojekt är många, som lägenhetsväggar som flyttar sig från dag till annan, golv som genererar elektricitet när de boende går på det samt fönster som kan ändra form eller är utbytta mot tv-skärmar.

 • Internationellt pris till studentbostäder på KTH Campus

  Einar Mattssons 305 plusenergibostäder för studenter på KTH Campus vann priset "Best Property Innovation and Sustainability Award 2018" vid den europeiska konferensen ”The Class” i Lissabon.

 • KTH Live-In Lab invigt

  Igår invigdes KTH Live-In Lab. En plattform med flera testbäddar där man testar, verifierar, validera och optimera ny teknik och nya metoder för byggsektorn. Efter invigningstal av KTH Live- In Labs föreståndare Jonas Anund Vogel, rektor Sigbritt Karlsson och IVA:s vd Tuula Teeri fick deltagarna gå runt och titta i KTH-testbäddens lägenheter där studenter nyss har flyttat in och nere i källaren där ny teknik för värme, el och vatten finns installerad.

 • Living Services Portfolio presentation

  Välkommen till Living Services Portfolio presentation Spara datumet: 5 december / 15:30 - 18:00

 • Jämförbara överskotts- och nedbrytningseffekter av ”nudges” och ”boosts”

  I ett långsiktigt randomiserat fältförsök jämförs två metoder som syftar till att förändra hushållens energi- och konsumtionsbeteende.

 • Boendes miljörelaterade beslut och beteenden

  I projektet undersöks vilka faktorer som påverkar boendes miljörelaterade beslut och beteenden, bland annat om byggnadens egenskaper spelar in.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22