Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 5

  • Fuglesang invald i Kungliga Vetenskapsakademien

    Nu står det klart att Christer Fuglesang, adjungerad professor i rymdfysik vid KTH, blivit utsedd som ledamot i Kungliga Vetenskapsakademien, KVA.

  • Fysikprofessor får stort forskarpris

    Fysikprofessorn Felix Ryde på KTH har fått årets Göran Gustafssonpris i fysik. Han får 4,5 miljoner kronor i forskningsanslag fördelat på tre år för sin banbrytande gärning inom astropartikelfysik. – Det är fantastiskt och ett erkännande för den tes jag lagt fram i min forskning, säger Felix Ryde.

  • Så nära ett Nobelpris man kan komma

    KTH-forskaren Jonas Strandberg var på plats och observerade Higgspartikeln under de experiment som ledde fram till årets Nobelpris i fysik. Han tycker att upptäckten i sig också skulle kunna belönas med ett pris.

  • Symposium om klimat och hälsa

    Kungliga Vetenskapsakademiens hälsokommitté, i samarbete med Bolincentret för klimatforskning, Chalmers Tekniska Högskola, Karolinska Universitetssjukhus, Stockholm Trio och Umeå Universitet, organiserar en vetenskaplig konferens på ämnet klimat och hälsa. Den öppna konferensen kommer föra samman experter från olika fält relevanta för att förstå interaktionerna, utmaningarna och samnyttorna relaterade till klimat och hälsa. Målet med konferensen är att summera dagens vetenskap, stimulera diskussion, samt relatera detta till relevanta pågående och framtida politiska processer. Konferensen kommer att hållas på Engelska. Evenemanget bygger mot en uppföljande workshop med fokus på bäst praxis, politik och lösningar, som ska organiseras 2024.

  • Innovations for the Blue Planet 2024

    Välkommen till den internationella konferensen Innovations for the Blue Planet 2024, som äger rum den 23 till 25 april 2024 i Stockholm. Vatten är en grundläggande del av vår planet, väsentlig i dess klimat och vädertillstånd, och spelar livsviktiga roller för samhälle, hälsa och välfärd, fungerande ekosystem, och de flesta globala mål för hållbar utveckling (SDG). Dock fortsätter våra framsteg gällande vattenrelaterade mål att vara ur fas och försätter därmed den hållbara utvecklingen i fara.