Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 12

  • Vetenskapsmoln hjälper företag med hemläxan

    I en europeisk storsatsning där bland annat KTH, Microsoft och EU ingår ska hjälpa företag att inse poängen med datormoln. Ett par riktigt stabila akademiska serverfarmar plus Microsofts datormoln Azure utgör musklerna i projektet.

  • Snart kommer Steve Ballmer till KTH

    Den 4 oktober besöker Microsofts karismatiske vd Steve Ballmer KTH. Under ett tal till studenterna kommer han att tala om och visa exempel på nya tjänster, produkter, affärsmodeller och dagsfärska samarbeten.

  • KTH skriver avtal med Microsoft

    "Higher Education Alliance Agreement", så heter det samarbetsavtal som KTH och Microsoft precis skrivit under. Det är omfattande och rör områden som kompetensutveckling, forskning, innovation, studentrekrytering, utbildning samt effektiv drift av IT.

  • Innovativt kunskapspris till KTH-lärare

    I dag utses Sveriges mest innovativa lärare av Lärarnas Riksförbund och Microsoft. Projektledaren Stefan Knutsson på KTH Learning Lab – som lett den uppmärksammade och uppskattade satsningen Mattecoach – är en av de tre vinnarna.

  • Virtual Reality på riktigt

    Minns du den otroligt heta trenden virtual reality i mitten av 90-talet? Utrustningen kostade miljontals kronor och biljettpriset för den som ville testa en promenad i den virtuella världen var skyhögt. Nu gör tekniken comeback, men till en betydligt billigare peng. Dessutom har virtual reality långt många fler användningsområden idag än 1995.

  • Så påverkas vi i morgondagens digitala samhälle

    Nu på onsdag och torsdag den 12 och 13 juni är det dags för framtidskonferensen Digital Horizons på KTH i Stockholm. Experter från alla tänkbara lärosäten och företag - däribland Spotify, Google, Microsoft, Ericsson och naturligtvis KTH - tar plats på scenerna och berättar om hur framtiden i vår allt mer digitala värld kommer att ser ut. Utrikesminister Carl Bildt är en av huvudtalarna och svenske IT-säkerhetsexperten David Jacoby från Kasperky Lab kommer att visa hur det går till att hacka ett land.

  • Höstlovet tillhör Digigirlz på KTH

    Den 2 till 4 november är det åter dags för succén Digigirlz. Det är tredje året i rad som Microsoft och KTH samarbetar med kursen vars syfte är att öka unga tjejers intresse och nyfikenhet för IT samt att inspirera dem att söka sig till teknikutbildningar.

  • KTH och Scania skapar framtidens lastbilar

    Det finns en bra anledning till att KTH och Scanias forskning om konvojkörning numera också handlar om avancerad mjukvara och molntjänster för att koordinera konvojer och transporter. Det är nämligen så att endast hälften av lastkapaciteten i lastbilarna utnyttjas. Långtradare kör alltså runt halvtomma.

  • Nu kan du bidra till robotforskningen

    KTH-forskare jobbar för fullt med att se till att robotar ska kunna röra sig smärtfritt i våra hem. Ett viktigt steg i den riktning är forskningsprojektet Kinnect@Home där forskarna använder billig tv-spelsteknik från Microsoft för att samla in stora mängder information. Information som i sin tur leder till att robotarna kommer att bli allt bättre på både se vad som är vad i kök och vardagsrum. Var informationen som ska göra robotarna bättre kommer från? Ditt och mitt hem.

  • Det Ballmer sade när medierna gått

    När Microsofts vd Steve Ballmer igår besökte KTH berättade han att cloud computing är framtiden. Han lade också ner en hel del tid på besvara de nyfikna KTH-studenternas kluriga frågor. Här är svaren medierna missade att rapportera om.

  • KTH-student tog priset

    Nu har årets IT-tjej utnämnts. Det är 27-åriga Katarina Larsson, nybakad civilingenjör inom datateknik vid KTH, som får utmärkelsen.

  • Nästa steg i kvantforskningen tas nu

    När professor Alexander Balatsky nu får ta emot Europeiska forskningsrådets mest prestigefyllda anslag  så gör han det med siktet inställt på att ta reda på vilket eller vilka material som ska utgöra basen i  framtidens kvantbaserade teknologi. De kvantmaterial som i framtiden kommer att användas ska bland annat fungera som beståndsdelar i läkemedel och vara hållbara, men det finns också en rad andra frågeställningar. Alexander Balatsky tycker att en liknelse med videoformatskriget på 70- och 80-talet mellan ett antal var och en goda tekniker är applicerbar även när det kommer till materialval inom kvantforskning. Detta då forskare ännu inte vet vilka material som kommer att gå segrande i slutändan.