Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 13

 • Att clickerträna en student

  Clickerträning. För du osökt tankarna till hästar, hundar och lydnadsträning? Eller kanske till mentormeterknapparna i Jeopardy eller Vem vill bli miljonär? Kanske blir du skeptisk när du får veta att metoden även förekommer på KTH? Universitetslektor Håkan Kullvén är inne på sitt tredje år med clickerträning som integrerat kursmoment.

 • Ny organisation rustar KTH för framtiden

  Från och med den 1 januari 2018 sjösätts KTH:s nya organisation med fem skolor i stället för tio. – Vi bygger en organisation som på ett mer effektivt och tydligt sätt stöder vår excellens inom utbildning och som speglar KTH:s bredd och kompetens på ett bättre sätt, säger Sigbritt Karlsson, KTH:s rektor.

 • KTH utvecklar hållbar produktion i Södertälje

  Med utbildning och forskning inom hållbar produktion i nära samverkan med lokala företag spelar KTH:s nya campus i Södertälje en viktig roll för den industriella utvecklingen i regionen. Här finns labb där forskare, studenter, lärare och industripartner testar nya teknologier. Onsdag 23 maj var Kungen på besök.

 • Så blir det på KTH i höst

  Alla campus kommer att öppla för campusförlagd utbildning till hösten. Med start den 1 augusti kommer byggnader gradvis att öppna upp för studenter igen.

 • Istidsvandring blir digital

  Om skoleleverna inte kan ta sig till istidsvandringen får istidsvandringen komma till klassrummen. På kort tid har Naturens Hus gjort om en utomhusupplevelse till en digital vandring.

 • Studenterna som renar avloppsvatten från antibiotika

  Varje dag spolas mängder med läkemedelsrester ner i våra toaletter och går ut i avloppsvattnet. Det rubbar balansen i havets ekosystem. Men nu har ett studentlag från KTH, Karolinska institutet och Konstfack tagit fram en metod som kan lösa problemet.

 • Karma räddar överbliven mat från att slängas

  Karma är en tjänst där man via en app räddar överbliven mat från att slängas. Egentligen bygger tjänsten på att kunderna själva hämtar den mat de beställt. Men nu efter utbrottet av det nya Coronaviruset erbjuder de även hemleverans.

 • Högsta betyg till KTH:s lärarutbildning i matematik

  KTH:s ämneslärarutbildning i matematik får högsta betyg i en ny utvärdering av utbildning som Universitetskanslersämbetet (UKÄ) har gjort. Utbildningen innehåller många olika delar, och jag tror att samordningen och samarbetet har varit mycket viktiga för UKÄ:s bedömning, menar Mikael Cronhjort, pedagogisk utvecklare på KTH.

 • Indisk stad kan bli mer hållbar tack vare energistudenter

  Förra veckan gick den årliga tävlingen för studenter på Energy management-kursen av stapeln. Studenterna har arbetat med olika förslag på stadsutveckling – i år för ett område i den indiska staden Gurugram. Uppgiften var att utveckla ett stadsområde som ligger så nära noll som möjligt i fråga om utsläpp och energiåtgång. Detta genom att minimera energibehov, öka förnyelsebart och minska CO2-utsläpp.

 • Nytt makerspace på KTH Flemingsberg

  En 3D-studio, en finmekanisk verkstad och en social mötesplats. På KTH Flemingsberg Makerspace får studenterna möjlighet att ta sina idéer till nya nivåer.

 • Teknisk kemi, civilingenjör 300 hp

  Civilingenjörsutbildningen inom Teknisk kemi på KTH ger dig expertkunskaper som du kan använda för att lösa utmaningar inom exempelvis miljö, energi, material och läkemedel. Utbildningen är utvecklad tillsammans med industrin för att du ska få arbeta med aktuella samhällsfrågor. Du får möjlighet att vara delaktig i världsledande forskning och möta entreprenörer från KTH:s Greenhouse Labs där unga nystartade kemiföretag samlas.

 • Hållbar utveckling under studierna

  Mänskligheten står inför stora globala utmaningar. Som tekniskt universitet har KTH ett särskilt ansvar för att utveckla kunskap som behövs för att främja en hållbar utveckling. Genom att integrera hållbar utveckling i vår utbildning, forskning och samverkan samt genom att minska vår egen miljöbelastning tar vi det ansvaret.

 • Program och kurser med hållbarhetsprofil

  På de flesta utbildningsprogrammen på KTH kan du anpassa din utbildning genom att välja kurser inom miljö och hållbar utveckling. Det finns även program med miljö och hållbar utveckling som huvudperspektiv och dessa finns listade här.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22