Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 11

  • Mosade oliver blir värme och el

    Gör dig av med det giftiga avfallet från produktionen av olivolja samtidigt som värme och elektricitet alstras. Det låter som en lysande plan, och KTH-forskaren Carina Lagergren ser en stor potential i forskningsprojektet Biogas2PEMFC. En fullt fungerande anläggning är igång i Spanien.

  • Ökad återvinning avgörande för hållbar framtid

    I en tid när våra samhällen – och själva naturen – hotas av klimatförändringar, verkar det rimligt att fråga sig: Har återvinning fortfarande någon betydelse? Två svenska forskare menar att det har det.

  • KTH-forskning bakom tokbillig bränslecell

    Bränsleceller utmålas ofta en batteriersättare. Miljövänlig, tyst och bara att fylla med nytt bränsle när strömmen tagit slut. Samtidigt är tekniken dyr. Nu hoppas forskare vid KTH på en kostnadshalvering för bränsleceller.

  • Stort framsteg för nanovätskor

    Under det senaste decenniet har så kallade nanovätskor befunnit sig i hetluften och varit flitigt ifrågasatta. Dessa vätskor innehåller bland olika typer av nanopartiklar vilket enligt vissa experter på området ska förbättra deras värmeledningsförmåga i jämförelse med traditionella kylvätskor. Nu har KTH-forskare bevisat nanovätskornas förträfflighet.

  • Så vann KTH kampen om Barack Obama

    KTH med professor Mikael Lindström i spetsen drog det längsta strået när det avgjordes vilken miljöteknisk institution som Barack Obama skulle besöka i Sverige. Det var den effektiva kommunikationen med presidentens stab och några forskningsnyheter på KTH:s webb som gjorde att Obama till slut valde KTH, menar Mikael Lindström, dekan på Kemiskolan.

  • Bränslecellsforskare letar lätta lösningar

    Rakel Wreland Lindström forskar inom förnybar energi och bränsleceller på KTH. För snart ett år sedan fick hon berätta för hela världen och Barack Obama om sin forskning. Hon är först ut i vår forskarstafett.

  • KTH:s miljöteknik i Obamas blickfång

    Vid 17-tiden på onsdagen stod KTH:s campus i världens mediala blickfång när den amerikanske presidenten träffade rektor och några av KTH:s forskare inom bränslecellsteknik. – Det här var verkligen ”once in a lifetime”. Men jag hoppas ändå få möjligheten att träffa Obama flera gånger, säger Göran Lindbergh, en av tre KTH-forskare som fick möta den amerikanske presidenten.

  • Här är sveriges fräckaste innovationer

    När KTH:s innovationspaviljong slår upp portarna på Love Stockholm 2010 den 6 juni är det under parollen Passion for Innovation. Och innovationer blir det, i massor. KTH bjuder på en stor mängd annorlunda, snygga, spännande och viktiga uppfinningar. Eller vad sägs om elektroniska tapeter som ändrar mönster, CSI-papper, smärfria kanylplåster för spruträdda, musikkostymer, blommiga bilar och Twitterträd.

  • USA:s president kommer till KTH

    USA:s president Barack Obama kommer till KTH på onsdag nästa vecka. Han ska tillsammans med statsminister Fredrik Reinfeldt få ett smakprov på KTH:s forskning inom förnyelsebar energi.

  • Nyfiken kemist fick nya perspektiv

    Lusten att utforska tingen har följt Rakel Wreland Lindström sedan barndomen. I dag forskar hon om bränsleceller – banbrytande teknik som kan spela en nyckelroll i ett framtida fossilfritt samhälle.

  • Rigorös säkerhet vid Obamas KTH-besök

    Säkerhetspådraget när Barack Obama kommer på onsdag är det största någonsin i KTH:s historia. Centrala delar av Campus KTH spärrades av redan på måndagskvällen för att förbereda ankomsten av den amerikanska presidenten och hans följe.