Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 16

  • Cyrille Artho ny föreståndare för CASTOR

    Cyrille Artho är ny föreståndare för forskningscentret CASTOR Software Research Centre. Han har bott i Japan i 11 år, där han har arbetat med analys av nätverksmjukvara och testning tillsammans med mjukvarusäkerhet. På fritiden gillar han att springa i skogen nära KTH.

  • ”Jag är inte fullärd!”

    Carl-Mikael ”Bellman” Zetterling, i år har du varit på KTH i 30 år, hur hamnade du på KTH?

  • Nytt helhetsgrepp behövs inom trådlös forskning

    Utmaningarna inom industrin ökar när vi går mot ett digitaliserat samhälle där allt ska vara uppkopplat. Kampen om de sällsynta jordartsmetaller som behöver finnas i våra batterier hårdnar, frågan om energitillgång har seglat upp och samtidigt finns en stor rättviseaspekt där en stor del av jordens befolkning fortfarande saknar tillgång till både 5G-mobiler och internet.

  • Rymdelektronik i fokus på Space Rendezvous

    Kosmisk strålning gör att elektronik som skickas till rymden går sönder genom att bara vara där. Men det finns KTH-projekt som gör skillnad och de är i fokus under Space Rendezvous som anordnas den 2 november i Kista.

  • Hennes första poster ledde till en seger vid EECS Vinterkonferens

    Grattis, Han Xue, på avdelningen för elektronik och inbyggda system och en av vinnarna av posterutställningen vid EECS vinterkonferens.

  • Studenter utser honom till Årets lärare

    Carl-Mikael Zetterling, alias Bellman, professor och chef för avdelningen för Elektronik och inbyggda system på KTH, får THS pedagogiska pris Årets lärare 2022. Han uppmärksammas bland annat för att ser till att utbildningen är motiverande och relevant genom innovativa labb- och undervisningsmetoder. Stort grattis, Bellman!

  • KTH-forskare lyckades hitta läcka i krypto grafisk algoritm

    Det behövs nya och bättre metoder för att skydda känsliga uppgifter från hackare. Det är den slutsats som KTH-forskare drog när de lyckades bryta en implementering av CRYSTALS-Kyber, en kvantdatorsäker algoritm som anses vara motståndskraftig mot kvantdatorattacker.

  • Besöket i NYC gav både nya kollegor och nya forskningsinsikter

    En önskan att stärka sin kunskap, träffa nya människor och skapa nya kontakter i sin forskning ledde Corrado Capriata till ett sjumånaders forskningsutbyte.

  • Mikael Östling väljs in i ECS som förste svenske fellow

    Mikael Östling är tillbaka som professor på heltid på EECS i KTH Kista efter sex år som prorektor på KTH. Som enda svensk är han nu utnämnd till Fellow of the Electrochemical Society (ECS). Sedan tidigare är Östling också en fellow hos IEEE, Institute of Electrical and Electronics Engineers.

  • Så syns EECS på ForskarFredag

    Fredagen den 30 september är det dags för ForskarFredag på Vetenskapens Hus. Representanter från EECS kommer att tävla i presentationsteknik, föreläsa om sväljbara mikrosystem och presentera studenters projekt skapade inom avancerad grafik och elektroteknik.

  • Från implanterbara medicinska sensorer till spintronikbaserade system

    När nya medicinska sensorer ska placeras inuti kroppen så krävs nya sätt att ge dem energi. Ana Rusus grupp utvecklar smarta och energieffektiva integrerade kretsar och system för livslång användning i form av miniatyriserade och energioberoende biosensorer.

  • Snabb kommunikation med spinntronik är möjlig visar modeller

    Ett steg närmare en bättre och snabbare kommunikation i 5G och 6G har tagits. Nu ska Ericsson och KTH utvärdera tekniken under två år och förhoppningen är att närma sig en prototyp som kan användas om bara några år.

  • Forskning bakom mobilmasters effektivitet – en av de mest välciterade

    Forskningen bakom att använda mobilmaster med många små elektriskt styrbara antenner har hamnat på Clarivates årliga lista Clarivate Highly Cited Researcers 2023. – Det är naturligtvis väldigt roligt och hedrande. Även om bara mitt namn nämns i sammanhanget är det en laginsats där många doktorander, postdoktorer och kollegor bidragit, säger Emil Björnson, professor i trådlös kommunikation.

  • Välkommen finansiering för förebyggande av blodproppar

    Vinnova beviljar 4 MSEK för utveckling av nästa generations förebyggande av venös tromboembolism.

  • Forskning vill förändra fosterövervakning vid födsel

    Forskare på KTH och KI vill minska risken för organsvikt hos barn under förlossning. Därför har man nu startat ett program, "Kontinuerlig lakatatmätning och förebyggande hypoxi under förlossningen".

  • Rymdsystem i fokus på årets Space Rendezvous

    Rymdsystem och vad som krävs för att arbeta som rymdingenjör är temat för årets Space Rendezvous som ordnas den 31 oktober i Electrum i Kista. – Vi vill visa på bredden vad en rymdingenjör behöver kunna. Sen kommer det vara en massa intressanta föredrag som man kan lyssna på. Det är även en perfekt dag för nätverkande, säger Carl-Mikael Zetterling, professor på KTH.