Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 11

  • Teknikskifte ger uppkopplat samhälle

    Efter datormolnet kommer nu nästa teknikskifte inom digitaliseringen. Edge computing – eller kantdatorsystem. I samband med detta startas ett kompetenscentrum vid KTH, en satsning som backas upp av såväl tunga industriföretag som kapital.

  • Ny modell för säkrare digitalisering

  • Effektiv trådlös kommunikation kan skynda på utvecklingen av självkörande bilar

    I ett samarbete med Princeton University görs självkörande bilar säkrare och mer energieffektiva med hjälp av maskininlärning i trådlösa mobilnät. Tillsammans med experter inom maskininlärning och trådlös kommunikation arbetar KTH:s postdoc José Mairton Barros Da Silva Júnior med ett projekt som ska påskynda utvecklingen av säkra och pålitliga autonoma fordon.

  • Studenter hackade bilar – häpnadsväckande resultat

    Hur skulle du känna om någon annan enkelt kunde låsa upp din bil upp utan nycklar? Det visade sig vara fullt möjligt när studenter på civilingenjörsprogrammet i datateknik hackade bilar.

  • 28 idéer ska locka nya studenter

    En ny satsning med 28 färdiga idéer för gymnasieprojekt syftar till att väcka intresse för tekniska studier. Blivande studenter uppmuntras att skriva om sociala robotar, hjärnfunktion, dataanalys och cybersäkerhet.

  • Pontus Johnson på Tech50 listan

    Pontus Johnson, professor på Centrum för cyberförsvar och informationssäkerhet har hamnat på Tech50:s lista över de mest inflytelserika personerna inom tech 2023.

  • Data som är tillgänglig - trots server och nätverksfel

    En programvara utvecklad av KTH har gjort det enklare att bygga molntjänster och som är mer tolerant mot fel. – Jag ville göra fel-toleranta system enkla att bygga och använda, till skillnad från vad dessa system ofta anses vara, säger Harald Ng, doktorand på KTH.

  • Kraftsamling för ett cybercampus

    Det finns en stor kompetensbrist inom cybersäkerhetsområdet i Sverige. Något som fått Pontus Johnson, professor på Centrum för cyberförsvar och informationssäkerhet att tillsammans med ett flertal aktörer, bland annat Försvarsmakten, börja kraftsamla för ett cybercampus.

  • Hyllad för sitt arbete inom cybersäkerhet

    Gunnar Karlsson från Avdelningen för Nätverk och Systemteknik har nyligen mottagit Högkvarterets förtjänstmedalj från Försvarsmakten för sitt engagemang i utbildningen av cybersoldater och specialistofficerare.

  • 500 000 artiklar kring etisk hackning analyserade

    Det behövs mer investering i cybersäkerhet. Det är slutsatsen efter en analys av 500 000 artiklar på akademiska databaser kring etisk hackning.

  • Emil är KTH:s första cybersäkerhetsingenjör

    Efter sin masteruppsats om beteendemässig biometri tar nu Emil Lantz examen som KTH:s första cybersäkerhetsingenjör. – Det känns väldigt bra att gå i mål, säger han.