Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 10

  • Mosade oliver blir värme och el

    Gör dig av med det giftiga avfallet från produktionen av olivolja samtidigt som värme och elektricitet alstras. Det låter som en lysande plan, och KTH-forskaren Carina Lagergren ser en stor potential i forskningsprojektet Biogas2PEMFC. En fullt fungerande anläggning är igång i Spanien.

  • KTH i storsatsning på forskning och utbildning i Södertälje

    KTH – Södertälje Science Park är arbetsnamnet på regeringens nya storsatsning när det gäller industrinära utbildning och forskning. Det är ett samarbete mellan KTH, Scania, Astra Zeneca, Södertälje kommun med flera och beräknas kosta 1,6 miljarder kronor över de kommande tio åren.

  • Banar väg för gröna transporter

    När Södertälje Science Park och KTH:s nya campus öppnar under höstterminen stärks kopplingen mellan det akademiska och stadens industriföretag ytterligare. En som sett nyttan med det är KTH-alumnen Sara Hermansson, i dag chef för en grupp inom Scania som utvecklar lösningar för framtidens hållbara transportfordon.

  • KTH utvecklar hållbar produktion i Södertälje

    Med utbildning och forskning inom hållbar produktion i nära samverkan med lokala företag spelar KTH:s nya campus i Södertälje en viktig roll för den industriella utvecklingen i regionen. Här finns labb där forskare, studenter, lärare och industripartner testar nya teknologier. Onsdag 23 maj var Kungen på besök.

  • Professor vill göra industrin smartare

    I nästa vecka invigs KTH:s nya campus i Södertälje. Men redan i höstas var den första professorn, Monica Bellgran, på plats. I tät samverkan med industrin ska hon bygga upp forskning och utbildning inom hållbar produktionsutveckling.

  • Hållbar framtid är temat för Södertälje Science Week

    Lunchdejta en robot. Hör företagare och forskare föreläsa om innovation, digitalisering och framtidens utmaningar inom produktion och hållbara lösningar. På Södertälje Science Week 30 januari – 2 februari möts gymnasielever, studenter, forskare, lärare, entreprenörer, medborgare och företag för att inspireras och ta del av det som sker i Södertälje.

  • KTH och Science week positionerar Södertälje som kunskapsstad

    Med 100 programpunkter och 3600 anmälda deltagare försöker Science Week etablera Södertälje som en kunskapsstad. – Vi vill få alla som engagerar sig att känna att det finns hopp om en hållbar värld, säger Kristina Palm, prefekt för KTH Södertälje.

  • Hållbarhet i praktiken

    Vill du lära dig att använda olika metoder för att identifiera förbättringspotential för hållbarhet? Hur du smidigt kan integrera förbättringsarbete kring miljö i det dagliga arbetet? Vill du ha verktyg för att införa nya arbetssätt i din organisation och engagera medarbetarna? Denna praktiskt upplagda kurs ger dig kunskap om hur du kan stötta din verksamhet att bli mer hållbar.

  • Träbaserad plast möjliggör cirkulär heminredning och byggmaterial

    Plast som används i heminredning och konstruktionsmaterial skulle kunna ersättas med en ny sorts träbaserad nedbrytbar plast med tillräckligt bra viktbärande styrka. Till skillnad från termoplast kan materialet brytas ner utan att skada miljön, har forskare vid KTH precis rapporterat.

  • Sustainable Transport Systems

    Kursen är skräddarsydd och levererad till medarbetare på Scania för att öka kunskapen om hållbarhet och hur det kan hanteras inom ett industriellt sammanhang. Utöver att lära ut grunderna i hållbarhet, visar kursen också hur en hållbarhetsstrategi kan bidra till att skapa värde för både företaget, dess kunder och samhället som helhet.