Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 10

 • Guldmedaljör tror på lagspel

 • KTH:s och Scanias samarbete stärker svensk industris konkurrenskraft

  Nu satsar KTH och Scania på ökat utbyte mellan akademi och industri. Ett fördjupat samarbete stärker KTH:s forskning och utbildning liksom Scanias framtida kompetensförsörjning.

 • ”Med professorstiteln får jag pondus”

  Ann-Charlotte Kjellberg är nordisk och baltisk riskchef på mjukvaruföretaget SAS Institute och doktor i ekonomisk statistik från Handels i Stockholm. Sedan knappt ett år är hon också adjungerad professor på KTH och tycker definitivt att det verkar saknas tillräcklig näringslivsanknytning inom akademin.

 • Han får guldmedalj i industriell systemteknik

  När KTH:s prestigefulla pris nu delas ut tillfaller det en person som i mycket hög grad bidragit till Saabs framgångar genom bland annat en omfattande samverkan med den akademiska forskningsvärlden. Det är Billy Fredriksson som får ta emot guldmedaljen vid KTH:s installationshögtid i Stockholms stadshus den 19 november 2010.

 • ”Flödar in relationer till KTH”

  – Det flödar in relationer till KTH när man gifter sig med en person som jag. Det säger Gunnar Andersson, 61 år, som sedan knappt ett år är en av de 39 adjungerade professorerna på KTH.

 • Han får KTH:s guldmedalj

  När KTH:s prestigefulla pris i industrisamverkan ska delas ut tillfaller det en person som i mycket hög grad bidragit till Scanias framgångar och som har ett 20-tal patent bakom sig. Det är Hasse Johansson som kommer att få ta emot medaljen vid KTH:s installationshögtid i Stockholms stadshus fredagen den 16 november 2012.

 • Rakare rör för företagskontakter

  Det ska bli lättare för företagen att hitta in till KTH. Och forskarnas behov av näringslivssamverkan ska upp på bordet: Hur vill de samverka och vilket stöd behöver de för det?

 • Personliga relationer med näringslivet

  KTH:s satsning att knyta näringslivet närmare till sig genom adjungerade professorer och strategiska företagspartners har slagit väl ut. Enligt en första studie kan 33 av de 39 professorerna tänka sig att förlänga adjungeringen. – Tricket är att få igång en rörelse som sprider sig, säger Margareta Norell Bergendahl, KTH: s nyinrättade vicerektor och ansvarig för satsningen.

 • KTH Innovation Industry Day med Scania

  Välkommen till KTH Innovation Industry Day! En möjlighet att höra om hur ledande företag i industri arbetar med innovation, samarbetar med startups, och vilka utmaningar de möter i deras arbete.

 • KTH:s pris för industrisamverkan

  KTH:s pris för industrisamverkan uppmärksammar och premierar goda insatser för att främja en djup och nära samverkan mellan industri och akademi.