Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 4

 • Branscherna som bromsar klimatmålen

  De två branscher som står för störst utsläpp av koldioxid i Sverige är mycket dåliga på att bedriva klimatarbete, visar en rapport från KTH, avdelningen för industriell ekologi.

 • De ska sänka fraktkostnaden med en femtedel

  En webbaserad tjänst som gör transporter både smidigare och snabbare, kan det var något? Det tycker LUP Technologies AB som står bakom webbtjänsten lupnr.se, som har potential att sänka fraktkostnaderna med upp till 20 procent.

 • Hjärtanalys kan diagnostisera fräsverktyg

  Jari Repo har precis doktorerat vid KTH. Hans forskning visar hur man på ett enkelt sätt automatiskt kan övervaka skärande bearbetning, till exempel fräsning. Övervakningen skulle kunna ge färre kasserade produkter och maskinhaverier, och därigenom kostnadsbesparingar.

 • Snart är din kollega en robot

  Igår arbetade de i tryggt förvar bakom ett stängsel, imorgon jobbar de sida vid sida med människor. I och med det EU-baserade forskningsprojektet SYMBIO-TIC som leds av KTH är det tänkt att riktigt tunga och starka industrirobotarna ska ta ett steg framåt på världens arbetsplatser. Dessutom ska robotarna kunna förstå så väl talkommandon som teckenspråk.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22