Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 6

  • Så kan vi minska matsvinnet

    Varje år kastar varje svensk bort 100 kilo mat. Nästan hälften, 45 kilo, är onödigt matavfall. Det vill säga mat som skulle kunna ätas istället för att slängas om det hade tagits hand om på rätt sätt. Nu har KTH-forskare genomfört en studie, och kommit fram till en rad åtgärder för att minska matsvinnet. Detta genom att påverka konsumenters beteende. 

  • Rädda maten på KTH

    Vill du bidra till att mindre mat slängs? KTH:s campus skulle kunna bli världsbäst på att minska matsvinn. En grupp forskare ledda av Annika Carlsson Kanyama har fått pengar för att ta fram en app som ska rädda maten från soptunnan.

  • KTH vill rädda maten

    KTH vill minska matsvinnet. Personal och studenter har testat en app för att rädda maten från soptunnan.

  • Karma räddar överbliven mat från att slängas

    Karma är en tjänst där man via en app räddar överbliven mat från att slängas. Egentligen bygger tjänsten på att kunderna själva hämtar den mat de beställt. Men nu efter utbrottet av det nya Coronaviruset erbjuder de även hemleverans.

  • KTH:s hetaste uppstartsföretag

    Nu är det dags för Demo Day. 12 nya bolag, alla med bakgrund från KTH, visar upp sina innovationer. Spännvidden är stor: Från uppvärmda datormöss och satellitteknik till appar som ska motverka matsvinn.

  • Supply Chain Hackathon vinnare utsedda!

    KTH Climate Action Centre och KTH Foodtech organiserade en tävling i maj där studenter gick samman för att utveckla lösningar för att minska matsvinn. Den två veckor långa tävlingen avslutades med att de tävlande lagen presenterade sina idéer inför juryn bestående av representanter från ICA Gruppen, Arla Foods, Jordbruksverket, Foodloopz Sweden AB, Crumbs, och SAMS - Samarbete för minskat matsvinn.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22