Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 8

  • Studenter samlar vittnesmål om övergrepp

    Nu tar även studentkåren vid KTH initiativet för att samla in vittnesmål efter #metoo. – Vi kan utnyttja att frågan är aktuell så att det leder till någonting bra, säger kårordförande Maria Bahrami.

  • Få anmäler sexuella trakasserier

    Hittills i år har en enda anmälan om sexuella trakasserier på en högskola inkommit till Diskrimineringsombudsmannen DO. – Det betyder inte att problemet inte finns inom högskolan. När man anmäler till oss har det gått ganska långt, påpekar Olle Andersson Brynja, utredare på DO.

  • Metoo på KTH

    Hur ser bilden av trakasserier och övergrepp ut på KTH? Vi bjöd in till att dela erfarenheter. Här är en av de berättelser som hittills kommit in:

  • Metoo – berättelser från KTH

    Kvinnor inom universitetsvärlden, liksom från en rad andra sektorer, har vittnat om sexism, övergrepp och trakasserier. Hur ser det ut på KTH? Här är berättelserna som kommit in:

  • ”Ett fall är ett för mycket”

    Det är nolltolerans mot alla former av trakasserier och kränkningar som ska gälla på KTH säger personalchefen Annica Fröberg. – Ett fall är ett för mycket. Jag hoppas att Metoo kan bidra till att fler reagerar och säger ifrån.

  • Metoo – och sen då?

    ”Inte ett dugg förvånad” eller ”Sånt händer väl inte mina vänner?” Bestörtning, ilska och igenkännande. Reaktionerna varierar men ingen lämnas oberörd. Metoo bryter ett tabu och riktar strålkastaren mot ojämställdheten.

  • Ökat tryck efter Metoo

    Metoo-rörelsen har satt press på arbetsplatser att motverka sexism och kränkningar. KTH är inget undantag. – Många inom organisationen hörde av sig till oss, och det väldiga fokuset på sexuella trakasserier gjorde att vi snabbade på de delarna i vårt jämställdhetsarbete, säger Anna Wahl, vicerektor och chef för KTH Equality Office.

  • Anna Wahl leder kommission mot trakasserier inom scenkonsten

    Hallå där, Anna Wahl, vicerektor för jämställdhet och värdegrund. Du har blivit utsedd att leda en kommission, på uppdrag av Teaterförbundet och Svensk scenkonst, för att stoppa trakasserier och kränkningar. Hur känns det?