Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 11

  • ”Vi måste jobba mindre – för miljöns skull”

    Minskad arbetstid är ett måste – i alla fall om de nödvändiga och högt uppsatta miljömålen ska kunna uppnås. Det menar Christer Sanne, civilingenjör, samhällsdebattör och tidigare forskare inom regional planering på KTH.

  • Första trådlösa elbusslinjen i Norden

    Sju minuter tar det att ladda batterierna när Nordens första elhybridbuss med trådlös laddning nu börjar trafikera linje 755 i Södertälje. Bakom forskningsprojektet där bussen ingår står några av Sveriges viktigaste aktörer på marknaden, däribland KTH.

  • Högre ambitioner för miljöarbetet

    KTH höjer sina ambitioner inom hållbar utveckling. Det gäller såväl smartare energianvändning som utbyggd källsortering och minskade utsläpp vid resor.

  • Så bra blev Hammarby Sjöstad ur miljösynpunkt

    När Hammarby Sjöstad byggdes var det med miljövisionen att området skulle vara "dubbelt så bra". Forskningsresultat från KTH visar att man i planeringen av den nya stadsdelen lyckades lyfta integreringen av miljöarbetet till en ny nivå, både nationellt och internationellt. Men man kunde ha nått ännu längre, menar Sofie Pandis Iveroth som utvärderat Hammarby Sjöstads miljöprofilering.

  • Nationell infrastrukturplan ger ökad miljöpåverkan

    Dagens transportplanering ligger i konflikt med transportpolitiska mål och leder till ökad miljöpåverkan. Därmed bidrar de inte till en långsiktigt hållbar transportförsörjning. Det är några av slutsatserna i en studie av KTH-forskarna Göran Finnveden och Jonas Åkerman och som presenteras på en internationell konferens i Linköping imorgon, den 10 maj.

  • Högt betyg för KTH:s miljöarbete

    KTH får en topplacering i Naturvårdsverkets miljöranking av svenska myndigheter. – Ett kvitto på att vi jobbar åt rätt håll, säger Birgitta Westin, KTH:s miljöchef.

  • KTH toppar miljöranking

    KTH:s miljöarbete får för första gången full pott i Naturvårdsverkets ranking. KTH toppar därmed årets lista över myndigheters miljöledningsarbete.

  • Så ska Norra Djurgårdsstaden bli en succé

    Det första spadtaget till vad som ska bli Norra Djurgårdsstadens har precis tagits. Nu bjuder KTH in journalister till ett lunchseminarium med tillhörande paneldiskussion om ett av de mest långtgående och internationellt uppmärksammade stadsutvecklingsprojekt som finns globalt just nu.

  • ”Nå miljömålen genom effektivare sophantering”

    För att nå EU:s miljömål måste Sverige minska mängden koldioxidutsläpp från 50 miljoner ton till nära noll fram till 2050. Aktuell forskning visar att det finns en potential på hela sex miljoner tons minskning enbart genom sophantering.

  • Så kan transporter flyttas från lastbil till tåg

    För att lyckas få till ett mer hållbart samhälle med lägre utsläpp måste en del av godstrafiken flyttas från lastbilar till järnvägar och sjöfart. Det slår politiker och forskare fast, både nationellt och på EU-nivå. Utvecklingen hittills visar att det kan bli svårt att nå EU:s utsläppsmål för transporter till 2030, men många forskare vid KTH arbetar med att hitta olika lösningar för att målen i EU:s transportpolitik ska kunna uppfyllas.

  • KTH:s miljöledningssystem

    KTH:s miljöledningssystem är miljöcertifierad enligt den internationella miljöledningsstandarden ISO 14001. KTH:s verksamhet har ett miljöledningssystem enligt förordningen om miljöledning (2009:907) i statliga myndigheter. Miljöledningssystemet finns beskrivet på KTH:s intranät. Här finns information, hållbarhetsmålen, klimatmålen och tillhörande handlingsplan samt rapporter och styrande dokument för miljöledningsarbetet.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22