Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 11

  • Teknikfestival i demokratins tecken

    Idag öppnar anmälningen till årets upplaga av KTH:s teknikfestival Tekla som äger rum den 22 april. Därmed bjuds 400 tjejer i åldern elva till femton år in till Sveriges största tekniska universitet för att lära sig mer om teknik. Att Tekla nu arrangeras för tredje året i rad har flera orsaker. Två av dem är att festivalen främjar både utbildningskvalitet och demokrati.

  • Nu får KTH examinera tekniklärare

    Högskoleverket har precis beslutat att ge KTH tillstånd att utfärda ämneslärarexamen med inriktning mot undervisning i grundskolans årskurs 7–9 i undervisningsämnet teknik. Kort och gott: Nu får KTH examinera tekniklärare.

  • Mer teknik i framtidens journalistik

    I höst startar ett samarbete mellan journalistutbildningen vid Stockholms universitet (JMK), civilingenjörsutbildningen i medieteknik vid KTH och Svenska Dagbladet runt en kurs om framtidens medier. Fokus är framtidens berättande och pilotprojektet kan ses som startskottet för ett mer långsiktigt samarbete.

  • KTH:s Stora pris 2011 till MAX-labs chefskonstruktör

    Professor Mikael Eriksson, årets mottagare av KTH:s Stora pris, är en av konstruktörerna bakom det världsunika forskningslaboratoriet MAX-lab i Lund. I laboratoriet genomförs forskningsexperiment som av många anses gränsa till det omöjliga.

  • KTH-forskare invald i Kungliga Musikaliska Akademien

    Carl Unander-Scharin - med en bakgrund som forskare, operasångare och tonsättare - lade tidigare i år fram sin doktorsavhandling vid KTH. Nu väljs han in som ledamot i den akademi som instiftades av kung Gustav III redan år 1771.

  • Robyn och KTH arrangerar teknikfestival ihop

    Det behövs fler tjejer inom teknik, det säger såväl politiker som företrädare för universitet och näringsliv. Det är en av anledningarna till att KTH och Robyn anordnar teknikfestivalen Tekla lördagen den 18 april 2015.

  • De lär sig programmera robotar

    På Vetenskapens hus, ett samarbete mellan KTH och Stockholms universitet, dukas det nu upp med spännande aktiviteter och laborationer för att under två veckor ta emot 160 tjejer som är nyfikna på naturvetenskap och teknik. Kursen innehåller allt från biologi och geologi till fysik, kemi och teknik. Från att programmera robotar till att göra glass av flytade kväve.

  • Studenterna ska bo i ett labb

    Snart tas det första spadtaget för att förverkliga KTH:s Live-In Lab, lägenheter för drygt 300 studenter som samtidigt är laboratorium. Idéerna till tänkbara forskningsprojekt är många, som lägenhetsväggar som flyttar sig från dag till annan, golv som genererar elektricitet när de boende går på det samt fönster som kan ändra form eller är utbytta mot tv-skärmar.

  • KTH värd för internationella Music Tech Fest

    Musik- och teknikfestivalen Music Tech Fest (MTF) kommer till KTH 3–9 september. Under en vecka möts världsartister, studenter, forskare, kreatörer och innovatörer. Tillsammans utforskar och skapar de nya sätt att göra och uppleva musik och teknik. Jämställdhet är genomsyrande för den mångfasetterade festivalen.

  • Spännande möten på Music Tech Fest

    Music Tech Fest på KTH förra veckan ledde till en mängd spännande möten och många nya kontakter som knöts. Totalt deltog omkring 600 personer i olika labs, hackathons, intervjuer och samtal, närmare 200 av deltagarna var från KTH.

  • Industriell ekonomi, civilingenjör 300 hp

    Med en civilingenjörsexamen inom Industriell ekonomi kan du kombinera djup kunskap inom ett teknikområde med avancerade kunskaper i ekonomi och management. Därmed är du utbildad för att arbeta med teknikbaserad affärsutveckling, inom både etablerade och framväxande industrier. Du har breda internationella karriärmöjligheter och typiska arbetsuppgifter för en civilingenjör från Industriell ekonomi är projektledare, affärs- och produktutvecklare, analytiker eller entreprenör.