Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 5

 • ”Akut situation för världens vatten”

  I Sverige förbrukar vi lite av vårt eget vatten, men tär hårt på jordens resurser genom vad vi äter och konsumerar. Forskare på KTH varnar för en annalkande hungerkatastrof om inget görs åt grundvattenkrisen.

 • Två miljöpriser till KTH

  När årets Fransk-svenskt pris för unga forskare delades ut till forskare inom forskningsområdet "Vatten, hållbar utveckling och innovation" knep KTH-forskare två av tre platser.

 • Katastrofcontainer lösning i krisområden

  En container som kan producera rent vatten, el, kyla och värme och som snabbt kan flygas in till akuta krisområden som jordbävningsdrabbade Haiti, krishärdar i Afrika eller rödslamsindränkta områden i Ungern. Det är vad forskare och studenter vid KTH håller på att ta fram just nu.

 • "Jag har minst tio yrken"

  Hon är nybakad professor i vattenförsörjnings- och avloppsteknik, men enligt henne själv har hon även nio andra yrken. Häng med Elzbieta Plaza när hon berättar om poängen med anammox och varför vattenrening kan bli en enormt stor exportvara för Sverige.

 • Vattnet som förstör både vägar och miljö

  Att snabbt få bort vatten från vägytan efter nederbörd är viktigt för trafiksäkerheten. Samtidigt innehåller vattnet en rad olika föroreningar som tungmetaller, mikroplaster och vägsalt. Detta kan leda till att omgivande vattendrag och grundvatten skadas. Forskare vid KTH har studerat var vattnet från vägarna tar vägen, och hur vi kan hantera situationen bättre.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22