Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 7

  • KTH bakom många lovande uppstartsföretag

    När tidningarna Affärsvärlden och Ny Teknik för tionde året i rad utser Sveriges mest löftesrika uppstartsföretag på teknikområdet återfinns inte mindre än åtta bolag med KTH-koppling i toppskiktet. Det innebär att nästan 25 procent av företaget på 33-listan har en anknytning till Sveriges största tekniska universitet.

  • Bygger nästa generations mobila VR-teknik

    KTH har fått ett forskningsanslag från Vinnova för att utveckla nästa generations mobila Virtual Reality-teknik. Tillsammans med Tobii och Ericsson kommer projektet att ta fram en prototyp med mobil VR med inbyggd ögonspårning som skall användas tillsammans med Ericssons 5G-testnät.  

  • Virtual reality gör forskning begriplig

    Virtual reality. Så stavas framtidens forskningskommunikation menar forskaren och VR-entusiasten Elena Malakhatka. Ändå blev hon själv överraskad av det stora intresset för helgens VR-festival om vetenskap.

  • Det rör på sig för Manomotion

    Uppstartsföretaget Manomotion, ett bolag som arbetar med realtidsanalys av kropprörelser och som springer ur KTH-forskning, har precis blivit utsedda att presentera sig och sina affärsidéer på "A-ha!". Detta arrangemang, som anordnas av CB Insights, ska visa upp 40 av de främsta uppstartsföretagen inom teknik just nu.

  • Lekfullhet i fokus på KTH-utställning

    Onsdagen den 30:e maj är det dags för Digital Demo Stockholm att ställa ut ett flertal spännande innovationer på KTH:s campus i centrala Stockholm. Syftet med tillställningen, som går under namnet Digital Mindset Playroom, är att bjuda besökarna på en interaktiv och lekfull utställning där alla ska kunna delta, testa och ta på grejerna.

  • Nu är den mobila vr-tekniken här

    För ett drygt år sedan fick KTH ett forskningsanslag från Vinnova för att utveckla nästa generations mobila virtual reality-teknik tillsammans med Tobii och Ericsson. Nu har en första prototyp av tekniken demonstrerats på Mobile World Congress 2018 i Barcelona.

  • Det hoppas forskarna att 2022 bjuder på

    När fyra av KTH:s forskare blickar framåt väcks förhoppningar om att kunna bidra till svart bälte i samarbete, en mer hållbar värld och mindre stereotypa robotar.