Under tillsättning eller tillsatt, ej sökbar

Kungliga Tekniska högskolan, Skolan för teknikvetenskap

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, teknisk historia och filosofi.

Skolan för teknikvetenskap bedriver frontlinjeforskning inom ett brett fält, från forskning inom grundläggande ämnen som fysik och matematik, till teknisk mekanik med tillämpningar inom bland annat flygteknik och fordonsteknik. Skolan driver och utvecklar civilingenjörsutbildningarna Teknisk Fysik och Farkostteknik, liksom utbildningsprogrammet Öppen ingång och ett flertal masterprogram.

Ämnesområde

Matematik

Ämnesbeskrivning

Matematik

Arbetsuppgifter

Forskning samt utbildning på avdelning matematik. Arbetsuppgifter inom utbildning kan omfatta såväl undervisning som handledning på grund-, avancerad- och/eller forskarnivå. Undervisning ska kunna ske på engelska vid anställningstillfället och på svenska inom två år efter tillträde.

Behörighet

Behörig att anställas som lektor är den som har:

  1. avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens eller någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen,
  2. visat pedagogisk skicklighet.

Bedömningsgrunder

Som bedömningsgrunder vid anställning som lektor vid KTH ska graden av sådan skicklighet som är ett krav för behörighet för anställning gälla. Därutöver gäller de bedömningsgrunder som anges i KTH:s anställningsordning, bilaga 2, i förhållande till fastställd anställningsprofil.

Av högsta betydelse är vetenskaplig skicklighet inom matematik. Den vetenskapliga skickligheten skall vara visad genom publikationer i internationella tidskrifter av hög kvalitet. Av högsta betydelse är även pedagogisk skicklighet inom matematik, inkluderande förmåga att planera, leda och genomföra utbildning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå.

Av betydelse är skicklighet att utveckla och leda verksamhet och personal, i vilken ingår kunskap om mångfalds- och likabehandlingsfrågor med särskild fokus på jämställdhet. Av betydelse är även förmåga att samverka med det omgivande samhället och informera om forskning och utvecklingsarbete liksom administrativ förmåga och samarbetsförmåga.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida.

Ansökan

Utforma din ansökan enligt KTH:s cv-mall för anställning av lärare. Du som sökande har huvudansvaret för att ansökan är komplett utifrån annonsen och cv-mallen.

Komplett ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time). 

Du ansöker online via KTH:s rekryteringssystem.

Övrigt

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer VL-2017-0009
Kontakt
  • Sandra Di Rocco, Professor, Head of Department, Tel: 08-790 88 01, e-mail: dirocco@kth.se
Publicerat 2017-03-15
Sista ansökningsdag 2017-05-02

Tillbaka till lediga jobb

Till sidans topp