Kungliga Tekniska högskolan, Skolan för industriell teknik och management

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, teknisk historia och filosofi.

Verksamheten vid skolan för industriell teknik och management omfattar de ingenjörs-, teknik och ekonomivetenskaper som är nödvändiga för att kunna utveckla nya produkter, material och produktionsprocesser på ett tekniskt ledande, ekonomiskt lönsamt och miljömässigt uthålligt sätt. Skolans kunskapsområden är energiteknik, industriell design och innovation, produkt- och produktionsutveckling, materialutveckling, mikro- och nanoteknik samt industriell ekonomi, organisation och ledning.

Institutionen för Industriell Produktion bedriver grundutbildning, forskning och forskarutbildning inom det breda området produktion. Vi har verksamhet inom de flesta centrala områden inom dagens produktionsutveckling som exempelvis: system, teknik och processer för materialbearbetning, detalj-tillverkning och montering, metoder och hjälpmedel för utformning, anskaffning och utveckling av produktionssystem, datorstöd och informationshantering för samverkan i samtliga delar av produktframtagningsprocessen, produktutformning för konkurrenskraftig produktion, industriell mätteknik och produktionsekonomi.

XPRES, Excellence in Produktion Research, är ett samarbete mellan Kungliga Tekniska högskolan (KTH), Mälardalens högskola (MDH) och Swerea Research Group. Sammanlagt har KTH, MDH och Swerea i Stockholm cirka 120 forskare inom området produktion.

Arbetsuppgifter

Forskargruppen tillverkning- och mätsystem bedriver avancerad forskning inom ramen för industriell produktframtagning och produktion. Gruppen söker en tvåårig postdoktortjänst med inriktning mot precisionstillverkning och metrologi där den primära fokusen är att utveckla nya metoder och instrument för att studera produkters och produktionsutrustningar fysikaliska egenskaper.

Följande områden är inom ramen för tjänsten:

 • Industriell mätteknik med inriktning mot precisionstillverkning
 • Avancerad bildbehandling med hjälp av kamerateknologi
 • Karakterisering av produktionsutrustningars noggrannhet
 • Karakterisering av additivt tillverkade komponenter geometriska och ytegenskaper
 • Generering och karakterisering av komponenters funktionsytor

Förutom ovan nämna områden ingår det också minst 20% undervisning på grund- och avancerad nivå samt bi-handledning av gruppens doktorander. Även deltagande i nationella och internationella nätverk samt industrisamverkan ingår. Du väntas också stödja gruppens framtagning i projektframtagningsfasen

Kvalifikationer

För att kvalificeras för tjänsten måste du för senast 3 år sedan avslutat din doktorsutbildning inom industriell metrologi och optik eller inom precisionstillverkning och metrologi. Du behöver ha en utmärkt akademisk meritlista, väl utvecklade analytiska färdigheter, samt färdigheter i problemlösning. Vi söker en starkt motiverad person som kan arbeta självständigt men även i grupp. Goda kunskaper i engelska i tal och skrift är nödvändiga för att publicera och presentera forskningsresultat i internationella konferenser och tidskrifter. Även genomgången pedagogiskutbildning (minst 10 ECTS) från ett känt lärosäte är krav för tjänsten.

Följande erfarenheter är meriterande:

 • Erfarenhet av utveckling av kamerabaserade mätsystem för precisionsmetrologi
 • Erfarenheter av utveckling av algoritmer för avancerad bildbehandling
 • Dokumenterad erfarenhet från arbete inom EU-projekt
 • Dokumenterad erfarenhet av undervisning och handledning av masterstudenter
 • Kunskaper i svenska (tal/skrift) eller vilja att lära sig svenska är meriterande

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time). 

Övrigt

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer M-2017-0882
Kontakt
 • Amir Rashid, befordrad lektor, 08-790 63 73
 • Maya Salame, personalhandläggare, 08-790 76 53
Publicerat 2017-06-28
Sista ansökningsdag 2017-07-09

Tillbaka till lediga jobb

Till sidans topp