Till innehåll på sidan

Miljö, klimat och hållbar utveckling

KTH erbjuder utbildning om hållbar utveckling genom kurser och program. Det finns också stöd för dig som student att engagera dig i föreningsliv, forskningssamarbeten och startups.

Aktuellt

Studentprojekt belyser världens inkomstskillnader

Visualiseringsverktyget Robin Hood Calculator är utformat av KTH-studenter för att hjälpa dig förstå inkomstfördelningen runt om i världen. Genom att beskatta de rika och ge till de fattiga.

Läs artikeln här

Studenternas fältstudie: kaffe kan lyfta bönder ur fattigdom

KTH-studenterna David Sigge och Filip Borgström tillbringade två månader i Thailand för sitt kandidatex-arbete i industriell ekonomi. De undersökte om och hur lantbrukare kan öka sina intäkter på ett hållbart sätt.

Läs artikeln här

Anonym examination kan införas nästa år

Från och med vårterminen nästa år kan det blir aktuellt för KTH att anonymisera provsvar vid tentamen. Det är målsättningen i ett rektorsbeslut som kom i slutet av maj.

Läs artikeln här

Miljö och hållbar utveckling på KTH

KTH Sustainability Office arbetar med integrering av miljö och hållbar utveckling inom utbildning, forskning och samverkan och ansvarar för KTH:s miljöledningssystem och miljöfrågor som rör campus. Miljö och hållbarhetsarbetet på KTH drivs centralt av KTH Sustainability Office i samarbete med KTH:s ledning, skolledning och ledningen för Verksamhetsstöd (VS).

Läs mer om miljö och hållbarhet på KTH

Hållbar utveckling i utbildningen

Utbildning och de globala målen

KTH:s utbildningar jobbar med flera av de globala hållbarhetsmålen. Vi har även råd och tips för att integrera miljö och hållbar utveckling i utbildningar i form av vår verktygslåda.

Hållbar utveckling och de globala målen

Bild av alla globala målen för hållbar utveckling

Utbildningsprogram och valfria kurser

Här hittar du KTH:s utbildningsprogram med tydlig hållbarhetsprofil och kurser som behandlar miljö, miljöteknik och hållbar utveckling.

​Program och kurser med hållbarhetsprofil

Diplom med löv på

Saknas hållbar utveckling inom ditt program?

Om du upplever att hållbar utveckling saknas inom ditt program kan du vända dig till THS, utbildning@ths.kth.se  och KTH Sustainability Office, sustainability@kth.se .

Evenemang och seminarier

Fler event från KTH Sustainability Offices kalender

Har du frågor?

För frågor om KTH:s kurs och programutbud inom miljö och hållbar utveckling kan du kontakta sustainability@kth.se .

För frågor om KTH:s miljöarbete kan du kontakta kth-miljo@kth.se .