Till innehåll på sidan

Innovation och entreprenörskap

Det du lär dig under din tid på KTH kan skapa kreativa lösningar på stora och svåra problem. På KTH finns KTH Innovation, som hjälper dig som brinner för nya idéer att få de allra bästa förutsättningarna för att lyckas.

Hjälp för dig som vill utveckla en idé

 har som främsta uppdrag att hjälpa dig som har en idé och kanske vill starta ett företag att få de allra bästa förutsättningarna för att lyckas. Här kan du få hjälp och råd med allt du behöver för att gå från idé till startup, alldeles gratis. Du behöver aldrig ansöka för att få hjälp, utan så fort du börjat på KTH och har en idé kan du höra av dig till KTH Innovation.

Använd studietiden för att testa din idé

Din studietid är en av de bästa perioderna i livet att testa hur det är att starta ett företag. Håller det så har du säkrat jobbet efter examen, och håller det inte så är det ingen större skada skedd, men du har fått massor av nya erfarenheter och kunskaper på vägen.

Få en mentor

Vill du satsa lite extra på ditt blivande företag under tiden på KTH finns det också möjlighet att gå med i olika program, som KTH Innovations förinkubatorprogram , som bland annat ger kontorsplats på campus, Brighterprogrammet  där du kan testa ditt projekt på en global marknad, eller Bicky Chakraborty Entrepreneur Programme  som kan ge dig en mentor som jobbat på något av världens främsta teknikföretag.

Vill du veta mer? Besök

KTH Innovations alumner

Varje år kommer runt 300 team med sina idéer till KTH Innovation. Det kan handla om en smart vattenmätare, att mäta koldioxidutsläpp från matproduktion, att få fler att lära sig koda, eller något helt annat. De enda du behöver är en koppling till KTH, en idé med teknik i grunden, och viljan att utveckla den.

Sedan starten 2007 har KTH Innovation stöttat över 2000 idéer från studenter och forskare på KTH. Här är några av dem:

Porträttbild på alumner Jonathan och Erik

KTH-startup levererar Almedalsveckan Play

Den senaste uppstickaren på den digitala eventscenen heter Univid, grundat av KTH-studenterna Jonathan Rintala och Erik Skogetun. Nu är det klart att de levererar den digitala plattformen där alla evenemang presenteras under årets Almedalsvecka.

3D-printade läppstift i realtid

Selah Li, en av grundarna av Ellure har pluggat Human Computer Interaction och Innovation Entrepreneurship på KTH. Med stöd av KTH Innovation utvecklar hon sin startup Ellure, som 3D-printar läppstift i realtid.

ImagiLabs vill få fler tjejer att programmera

KTH-studenterna Beatrice Ionascu och Dora Palfi vill få fler tjejer intresserade av teknik. De tar kodning in i mobilen och med deras app kan vem som helst lära sig programmera, utan några förkunskaper.

De vill minska din vattenförbrukning med hälften

KTH-studenterna Ramtin Massoumzadeh och Thibault Helle har utvecklat en smart vattenmätare som kan berätta exakt hur mycket vatten du använder, och få dig att minska din förbrukning med så mycket som hälften.

Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2021-04-23