Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida

Innovation och entreprenörskap

Det du lär dig under din tid på KTH kan skapa kreativa lösningar på stora och svåra problem. På KTH finns KTH Innovation, som hjälper dig som brinner för nya idéer att få de allra bästa förutsättningarna för att lyckas.

Stöd för dig som vill utveckla en idé

KTH Innovation  har som främsta uppdrag att hjälpa dig som har en idé och kanske vill starta ett företag att få de allra bästa förutsättningarna för att lyckas. Här kan du få hjälp och råd med allt du behöver för att förverkliga dina idéer, alldeles gratis. Du behöver aldrig ansöka för att få hjälp, utan så fort du börjat på KTH och har en idé kan du höra av dig till KTH Innovation.

Det här är KTH Innovation

Välkommen till KTH Innovation! Vi stöttar studenter, forskare och anställda på KTH som vill utveckla nya idéer eller skapa impact genom kommersialisering.

Använd studietiden för att testa din idé

Din tid på KTH är en av de bästa perioderna i livet att testa hur det är att utveckla en idé. Håller det så har du säkrat jobbet efter examen, och håller det inte så är det ingen större skada skedd, men du har fått massor av nya erfarenheter och kunskaper på vägen.

Få en mentor

Vill du satsa extra på din idé under tiden på KTH finns det också möjlighet att gå med i olika program, som KTH Innovations förinkubatorprogram , som bland annat ger arbetssplats på campus, eller Brighterprogrammet  där du kan testa ditt projekt på en global marknad.

Vill du veta mer? Besök KTH Innovation !

KTH Innovations alumner

Varje år kommer runt 350 team med nya idéer till KTH Innovation. Det kan handla om en smart vattenmätare, att mäta koldioxidutsläpp från maten vi äter, att få fler att lära sig koda, eller något helt annat. 

Sedan starten 2007 har KTH Innovation stöttat över 3300 idéer från studenter och forskare på KTH. Här kan du läsa de senaste nyheterna om innovation på KTH.

Det senaste om innovation på KTH

Collage av bilder på Niclas Nilsson, Malin Graffner Nordberg och Lisa Ericsson
Niclas Nilsson, Malin Graffner Nordberg och Lisa Ericsson, ansvariga för innovationskontoren vid Lunds universitet, Uppsala universitet och Kungliga Tekniska högskolan har tagit fram en rapport över antal bolagsstarter sedan 2010, samt deras samlade ekonomiska effekt.

Svenska universitet spelar en betydande roll för startup-Sverige

Sedan 2010 har innovationer från Lunds universitet, Uppsala universitet och Kungliga Tekniska högskolan (KTH) lagt grunden för fler än 1000 nya aktiebolag. Under år 2022 hade bolagen tillsammans 3836 ...

Läs artikeln
En kvinna tar en selfie med en man och en annan kvinna
Yanmiao Fan, forskare vid KTH:s avdelning för fiber- och polymerteknologi har teamat upp med KTH-alumnen Yizhou Zhang för att starta Vasol Tech som utvecklar solenergisystem med innovativ design. På bilden tar de en selfie med sin affärsutvecklingscoach Eva Halén.

Femton nya team går in i förinkubatorprogrammet

Femton nya team har påbörjat sitt år i KTH Innovations förinkubatorprogram. Från en marknadsplats för återbrukat byggmaterial till behandling av autoimmuna sjukdomar: här är Batch 19!

Läs artikeln
Porträtt av Barbora och Selina
Selina läser sista terminen på sin masterutbildning i Global hälsa på Karolinska Institutet och Barbora har nyligen avslutat sina arkitektstudier på KTH. Tillsammans utvecklar de idén Clara, en AI-baserad kompis för bättre mental hälsa.

AI-kompis för bättre mental hälsa

Ett spontant möte och ett gemensamt intresse för att främja mental hälsa bland unga blev starten för Selina Noe och Barbora Havelcová. De träffades för första gången på eventet KTH Innovation Collide....

Läs artikeln
Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2024-02-21