Till innehåll på sidan

Innovation och entreprenörskap

Det du lär dig under din tid på KTH kan skapa kreativa lösningar på stora och svåra problem. På KTH finns KTH Innovation, som hjälper dig som brinner för nya idéer att få de allra bästa förutsättningarna för att lyckas.

Stöd för dig som vill utveckla en idé

KTH Innovation  har som främsta uppdrag att hjälpa dig som har en idé och kanske vill starta ett företag att få de allra bästa förutsättningarna för att lyckas. Här kan du få hjälp och råd med allt du behöver för att förverkliga dina idéer, alldeles gratis. Du behöver aldrig ansöka för att få hjälp, utan så fort du börjat på KTH och har en idé kan du höra av dig till KTH Innovation.

Det här är KTH Innovation

Välkommen till KTH Innovation! Vi stöttar studenter, forskare och anställda på KTH som vill utveckla nya idéer eller skapa impact genom kommersialisering.

Använd studietiden för att testa din idé

Din tid på KTH är en av de bästa perioderna i livet att testa hur det är att utveckla en idé. Håller det så har du säkrat jobbet efter examen, och håller det inte så är det ingen större skada skedd, men du har fått massor av nya erfarenheter och kunskaper på vägen.

Få en mentor

Vill du satsa extra på din idé under tiden på KTH finns det också möjlighet att gå med i olika program, som KTH Innovations förinkubatorprogram , som bland annat ger arbetssplats på campus, eller Brighterprogrammet  där du kan testa ditt projekt på en global marknad.

Vill du veta mer? Besök KTH Innovation !

KTH Innovations alumner

Varje år kommer runt 350 team med nya idéer till KTH Innovation. Det kan handla om en smart vattenmätare, att mäta koldioxidutsläpp från maten vi äter, att få fler att lära sig koda, eller något helt annat. 

Sedan starten 2007 har KTH Innovation stöttat över 3300 idéer från studenter och forskare på KTH. Här kan du läsa de senaste nyheterna om innovation på KTH.

Det senaste om innovation på KTH

Tre kvinnor i panelsamtal på en scen

KTH Innovation kraftsamlar för att skapa samarbete mellan startups och industri

Hur kan startups och industri jobba tillsammans för att skapa ett stabilt och hållbart energisystem? Det var ämnet för den första KTH Innovation Catalyst, ett nytt initiativ för ökat samarbete mellan ...

Läs artikeln
En kraftmast underifrån.

Från fusion till grön vätgas: möt sex energistartups från KTH

Höga elpriser, ökande energibehov, och omställningen till förnybar energi ställer krav på nya lösningar inom energiområdet. Här är sex företag grundade på KTH som i framtiden kan hjälpa till att lösa ...

Läs artikeln
Porträtt av Lisa Ericsson
Lisa Ericsson är chef för KTH Innovation.

Varför vi inte vill "attrahera" fler kvinnor till KTH Innovation

2016 insåg vi att KTH Innovation hade levt som vi lärde: vi hade anpassat vårt stöd till våra kunder. Det enda problemet? Den kunden var en man. Sedan dess har vi arbetat hårt för att förändra oss sjä...

Läs artikeln
Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2022-07-05