Till innehåll på sidan

Innovation och entreprenörskap

Det du lär dig under din tid på KTH kan skapa kreativa lösningar på stora och svåra problem. På KTH finns KTH Innovation, som hjälper dig som brinner för nya idéer att få de allra bästa förutsättningarna för att lyckas.

Stöd för dig som vill utveckla en idé

KTH Innovation  har som främsta uppdrag att hjälpa dig som har en idé och kanske vill starta ett företag att få de allra bästa förutsättningarna för att lyckas. Här kan du få hjälp och råd med allt du behöver för att förverkliga dina idéer, alldeles gratis. Du behöver aldrig ansöka för att få hjälp, utan så fort du börjat på KTH och har en idé kan du höra av dig till KTH Innovation.

Det här är KTH Innovation

Välkommen till KTH Innovation! Vi stöttar studenter, forskare och anställda på KTH som vill utveckla nya idéer eller skapa impact genom kommersialisering.

Använd studietiden för att testa din idé

Din tid på KTH är en av de bästa perioderna i livet att testa hur det är att utveckla en idé. Håller det så har du säkrat jobbet efter examen, och håller det inte så är det ingen större skada skedd, men du har fått massor av nya erfarenheter och kunskaper på vägen.

Få en mentor

Vill du satsa extra på din idé under tiden på KTH finns det också möjlighet att gå med i olika program, som KTH Innovations förinkubatorprogram , som bland annat ger arbetssplats på campus, eller Brighterprogrammet  där du kan testa ditt projekt på en global marknad.

Vill du veta mer? Besök KTH Innovation !

KTH Innovations alumner

Varje år kommer runt 350 team med nya idéer till KTH Innovation. Det kan handla om en smart vattenmätare, att mäta koldioxidutsläpp från maten vi äter, att få fler att lära sig koda, eller något helt annat. 

Sedan starten 2007 har KTH Innovation stöttat över 3300 idéer från studenter och forskare på KTH. Här kan du läsa de senaste nyheterna om innovation på KTH.

Det senaste om innovation på KTH

En kvinna som presenterar fotograferad bakifrån. I förgrunden Prins Daniel och kungen
Vid måndagens besök på KTH Innovation fick kungen och Prins Daniel lyssna till tre forskningsbaserade startups på KTH Innovation. Här syns Amparo Jimenez Quero som berättar om sin startup MycOligo. Foto: Patrik Lundmark

Kungen och Prins Daniel besökte KTH Innovation

Hur forskning kan omvandlas till innovationer och nya företag var temat när HM Konung Carl XVI Gustaf & HKH Prins Daniel besökte KTH Innovation på måndagen.

Läs artikeln
Elisa Bin, Frank Jiang & Mustafa Al-Janabi
Frank Jiang (mitten), här tillsammans med Mustafa Al-Janabi och Elisa Bin, är en av KTH-forskarna som är med på IVA's 100-lista.

Fem forskningsprojekt med potential till affärs- och samhällsnytta från KTH på IVAs 100-lista

Nu presenterar Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) årets 100-lista med forskningsprojekt som bedöms ha stor potential att komma till nytta genom kommersialisering, affärs- och metodutveckling el...

Läs artikeln
Mikaela Larsell Ayesa

Mikaelas garderob har 65 000 plagg

Hej Mikaela Larsell Ayesa! Du är KTH-alumn och en av grundarna till Hack Your Closet, en klädprenumerationstjänst som på bara tre år har fått över 3000 prenumeranter. Som student grundade du ditt förs...

Läs artikeln
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2022-05-13