Till innehåll på sidan

Innovation och entreprenörskap

Det du lär dig under din tid på KTH kan skapa kreativa lösningar på stora och svåra problem. På KTH finns KTH Innovation, som hjälper dig som brinner för nya idéer att få de allra bästa förutsättningarna för att lyckas.

Stöd för dig som vill utveckla en idé

KTH Innovation  har som främsta uppdrag att hjälpa dig som har en idé och kanske vill starta ett företag att få de allra bästa förutsättningarna för att lyckas. Här kan du få hjälp och råd med allt du behöver för att förverkliga dina idéer, alldeles gratis. Du behöver aldrig ansöka för att få hjälp, utan så fort du börjat på KTH och har en idé kan du höra av dig till KTH Innovation.

Det här är KTH Innovation

Välkommen till KTH Innovation! Vi stöttar studenter, forskare och anställda på KTH som vill utveckla nya idéer eller skapa impact genom kommersialisering.

Använd studietiden för att testa din idé

Din tid på KTH är en av de bästa perioderna i livet att testa hur det är att utveckla en idé. Håller det så har du säkrat jobbet efter examen, och håller det inte så är det ingen större skada skedd, men du har fått massor av nya erfarenheter och kunskaper på vägen.

Få en mentor

Vill du satsa extra på din idé under tiden på KTH finns det också möjlighet att gå med i olika program, som KTH Innovations förinkubatorprogram , som bland annat ger arbetssplats på campus, eller Brighterprogrammet  där du kan testa ditt projekt på en global marknad.

Vill du veta mer? Besök KTH Innovation !

KTH Innovations alumner

Varje år kommer runt 350 team med nya idéer till KTH Innovation. Det kan handla om en smart vattenmätare, att mäta koldioxidutsläpp från maten vi äter, att få fler att lära sig koda, eller något helt annat. 

Sedan starten 2007 har KTH Innovation stöttat över 3300 idéer från studenter och forskare på KTH. Här kan du läsa de senaste nyheterna om innovation på KTH.

Det senaste om innovation på KTH

Kollage av porträtt

Tio hälsoinnovationer från KTH

Forskare och studenter på KTH utvecklar varje år innovativa lösningar för att förbättra människors hälsa. Här är 10 hälsoinnovationer från KTH, från hormonfria preventivmedel till AI-lösningar för men...

Läs artikeln
Five people in a workshop
Donnie Lygonis är affärsutvecklingscoach och innovationsstrateg vid KTH Innovation. Efter att KTH:s innovationsmodell KTH Innovation Readiness Levels släpptes under en Creative Commons licens 2021 har han rest runt i världen för att möta den stora efterfrågan.

KTH: innovationsmodell testas för implementering i Rwanda

Hej Viktor Olsson! Du och Donnie Lygonis från KTH Innovation är i Rwanda den här veckan för möten med aktörer från landets innovationssystem och för att undersöka om KTH:s innovationsmodell skulle kun...

Läs artikeln
Porträtt av Karin Bodin och Edka Coronado Omana
Karin Bodin och Edka Coronado Omana Vi drömmer om att få designa produkter som stöttar människor i vardagen och bidrar till en bättre framtid för alla. Nu gör de sitt exjobb på startupen Rebaba.

Lappen som ledde till exjobbet

Karin Bodin och Edka Coronado Omana läser en master i Integrerad Produktdesign på KTH. Genom en anslagstavla på KTH Innovation fick de kontakt med Rebaba, en startup som skapar ett system för att bätt...

Läs artikeln
Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2024-02-21