Undervisning och studiemiljö på KTH

På KTH kommer du att möta ambitiösa och entusiastiska studenter, forskare som är världsledande inom sina forskningsfält och passionerade lärare som gör allt för att du ska hitta rätt på KTH och i studierna. Studierna är utmanande, utvecklande och inspirerande, och de skiljer sig på många sätt från vad du har mött på gymnasiet.

Frihet under ansvar

Studietakten är högre och antalet lektioner färre. De flesta föreläsningar och övningar är dessutom frivilliga. En stor del av inlärningen bygger på att du studerar på egen hand eller tillsammans med kompisar. Du ansvarar själv för hur du lägger upp dina studier, och det är bara du som vet om du verkligen har förstått. Stor frihet alltså, men också stort ansvar!

En unik studiemijö

Utbildningen vid KTH är förlagd till fyra olika campus i Stockholmsområdet. Här finns en studiemiljö i världsklass med labb och undervisningslokaler som är utformade för att du ska kunna skaffa dig den kunskap du behöver för din - och samhällets - framtid. Emellanåt är det en ytterst strukturerad och klinisk miljö. Men oftast är det ett nyfiket och kreativt kaos.

Gemenskap bland studenter

Lyssna gärna på våra podcasts med studenter om gemenskap och hur det är att studera på KTH. Dessa spelades in under SACO Studentmässa i Stockholm 2-4 december 2015.

Fredrik berättar:

Jennifer berättar:

Lyssna mer

Fler podcasts om livet som student på KTH

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Till sidans topp