Till innehåll på sidan

Jobb efter utbildningen

En KTH-examen ger dig stora valmöjligheter. Den kan leda till allt från biståndsarbete och ny teknik till kreativitet, innovation, samhällsnytta, ledarskap, variation och problemlösning. Du kan bli lärare, teknisk specialist, forskare, arkitekt, utvecklare eller arbeta med sociala frågor.

Vad gör en ingenjör?

Det är svårt att säga exakt vad en ingenjör arbetar med eftersom ingenjörer finns inom många branscher och har många olika arbetsuppgifter.

Ingenjörens roll har förändrats de senaste åren. En ingenjör arbetar oftast i projekt tillsammans med människor från andra ämnesområden och ibland från andra länder, och inte sällan som chef eller projektledare. Det kräver god förmåga att kommunicera och samarbeta. En ingenjör måste också förstå människors behov för att kunna utveckla användarvänliga tjänster och produkter.

Arbetsmarknaden för ingenjörer ser mycket bra ut. Det är idag brist på ingenjörer inom flera olika områden. En utbildning på KTH gör dig inte bara till en duktig ingenjör, den ger dig också goda möjligheter att välja vad du vill arbeta med.

KTH har också många kontakter med näringslivet och det finns olika aktiviteter som hjälper dig att förbereda dig för arbetslivet.

Ett alternativ är också att stanna på KTH och arbeta som forskare. Eller att starta eget.

Arbetsmarknad och lön

KTH och näringslivet

Innovation och entreprenörskap

Satsa på att bli forskare

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2020-05-12