Till innehåll på sidan

Lös problem på nya sätt

KTH:s utbildningar gör dig eftertraktad på arbetsmarknaden och du kan räkna med att få ett välbetalt arbete med goda karriärmöjligheter efter examen. Här hittar du information om vad ingenjörsyrket innebär, hur arbetsmarknad och lön ser ut, dessutom mer om hur du kan få hjälp med nya innovationer och KTH:s kontakter med näringslivet.

Studenter i labbmiljö.

Oavsett vilken utbildning du väljer så kommer du kunna jobba med att göra framtiden lite bättre, till exempel genom att förbättra sjukvården, utveckla morgondagens städer eller jobba inom film-, spel- och musikbranschen.

Vad gör en ingenjör?

Det är svårt att säga exakt vad en ingenjör arbetar med eftersom ingenjörer finns inom många branscher och har många olika arbetsuppgifter. Oavsett vilken utbildning du går så kommer du kunna jobba med att göra framtiden lite bättre, till exempel genom att förbättra sjukvården, utveckla morgondagens städer eller jobba inom film-, spel- och musikbranschen.

Ingenjörens roll har förändrats de senaste åren. Som ingenjör arbetar du oftast i projekt tillsammans med människor från andra ämnesområden och ibland från andra länder, och inte sällan som chef eller projektledare. Det kräver god förmåga att kommunicera och samarbeta. Som ingenjör lär du dig att förstå människors behov för att kunna utveckla användarvänliga tjänster och produkter.

Arbetsmarknad och näringsliv

Arbetsmarknaden för ingenjörer ser mycket bra ut. Det är idag brist på ingenjörer inom flera olika områden. En utbildning på KTH gör dig inte bara till en duktig ingenjör, den ger dig också goda möjligheter att välja vad du vill arbeta med.

Läs mer om arbetsmarknad och lön

KTH har också många kontakter med näringslivet och det finns olika aktiviteter som hjälper dig att förbereda dig för arbetslivet.

Läs mer om KTH och näringslivet

Ett alternativ är också att stanna på KTH och arbeta som forskare. Eller varför inte starta eget företag?

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2022-07-05