Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Femton nya team går in i förinkubatorprogrammet

En kvinna tar en selfie med en man och en annan kvinna
Yanmiao Fan, forskare vid KTH:s avdelning för fiber- och polymerteknologi har teamat upp med KTH-alumnen Yizhou Zhang för att starta Vasol Tech som utvecklar solenergisystem med innovativ design. På bilden tar de en selfie med sin affärsutvecklingscoach Eva Halén.
Publicerad 2024-04-25

Femton nya team har påbörjat sitt år i KTH Innovations förinkubatorprogram. Från en marknadsplats för återbrukat byggmaterial till behandling av autoimmuna sjukdomar: här är Batch 19!

I KTH Innovations förinkubatorprogram  får lovande startup-projekt extra stöd under ett år med målet att lansera sin första produkt eller tjänst på marknaden. Bland programmets snart 300 alumniteam finns startups som Flox, Digiexam och Greenely. Nu startar den nittonde omgången av programmet, med femton nya team startade av studenter och forskare vid KTH

"Det är med stor förväntan och entusiasm vi nu kör i gång Batch 19 av förinkubatorsprogrammet! Teamen i Batch 19 representerar den fantastiska bredd av innovation och idéer som finns vid KTH. Jag ser verkligen fram emot att vara en del av deras resa under de kommande månaderna" säger Cecilia Bisgaard, Program- och communityansvarig vid KTH Innovation.

Två män sitter vid ett bord och en kvinna står bakom.
KTH-studenterna Hans Haraldsson, Jan Haraldsson och Jennifer Chienh har grundat Wevalue.

Under det kommande året kommer teamen i programmet att ta del av workshops kring alla olika aspekter av affärsutveckling, få kontorsplats på Teknikringen 1, tillgång till makerspace och produktionsstudio och stötta varandra genom upp- och nedgångar.

Ett av teamen som antagits till programmet är Wevalue, som vill revolutionera svensk fastighetsvärdering. Wevalue har grundats av tre KTH-studenter; Hans Haraldsson, Jan Haraldsson och Jennifer Chienh. Hans och Jan läser Industriell Ekonomi och Jennifer läser Samhällsbyggnad med inrikting fastighetsekonomi.

"Vi är tacksamma för att ha fått den här möjligheten", säger Jennifer Chienh. "Det här är en viktig milstolpe för oss".

Text: Lisa Bäckman

Teamen i Batch 19

AccessMyWay

Planera din resa, gör den tillgänglig och dela dina tips med din omgivning.

AIM

Utvecklar ultraeffektiva smörjmedel baserade på jonisk materialteknik som kan förbättra maskinernas prestanda och livslängd bortom konventionella förväntningar.

Axon Motion

Kunder på marknaden för hemsimulatorer vill ha en produkt med rörelser som kan leverera en rolig och realistisk körupplevelse. Genom att omdefiniera den konventionella konstruktionen av kompakta rörelsesimulatorer har Axon Motion skapat en produkt som har potential att bli marknadsledande när det gäller realism och underhållningsvärde.

Drones at Work

Övervaknings-, konsult- och utbildningstjänster baserade på drönare och databehandling för att göra det möjligt för jordbrukare, uppfödare och skogsägare att bedöma, förutsäga och förebygga skador orsakade av skadedjur och patogener.

FoodMatch Solutions

Löser obalansen mellan produktion och konsumtion genom att enkelt sammanföra verifierade köpare och säljare av överskottsmat via en digitala plattform.

Historical Parts

En AI-driven plattform som för samman arkitekter, köpare och säljare med återbrukbara byggkomponenter, vilket effektiviserar upptäckt och integration.

IAS Interdisciplinary Lens Analysis

IAS är ett kompakt forskningsbaserat verktyg för stadsanalys som är utformat för arkitekter, stadsplanerare och forskare. Genom att kombinera teori och praktik skapas social hållbarhet.

IAZZAI

IAZZAI är en AI-driven intervjupartner. Rekrytera med stöd från objektiva data och få insikter om partiskhet i rektyreringsprocesser för att öka medvetenheten.

Intellectus

Skapar verktyg som hjälper lärare att automatisera administrativa uppgifter.

MINDPLEX

MINDPLEX är en AI-plattform designad för att automatisera framställningen av studiematerial, såsom flashcards och tester, samt att förbättra användarnas studieteknik och inlärningsresa genom guidad AI-handledning.

Naha

Naha tar bort behovet av fast fashion genom att erbjuda konsumenterna ett snabbt, pålitligt och bekvämt sätt att handla hållbart.

SLEdgehammer

SLEdgeHammer utvecklar en ny läkemedelskandidat för behandling av autoimmuna sjukdomar, såsom den kroniska autoimmuna sjukdomen systemisk lupus erythematosus, SLE. Genom att modulera två signalvägar samtidigt med hjälp av en molekyl vill de bryta den autoimmuna reaktionen och därmed stoppa sjukdomskedjan.

Teezmo

Teezmo vill revolutionera tandreglering med AI. De låter teknik möta konstnärsskap för att skapa ditt perfekta leende.

Vasol Tech

En solenergienhet som användaren själv kan installera enkelt och säkert. Med "SoLink", ett innovativt designsystem, kan användare också ansluta flera enheter och bygga sitt eget nanogridsystem för solenergi.

Wevalue

Wevalue vill revolutionera den svenska fastighetsvärderingen med datadrivna insikter som ger köpare, säljare och mäklare snabba, rättvisa och transparenta marknadsvärderingar. Deras modell erbjuder hållbara insikter och intäktsoptimering, vilket säkerställer att alla intressenter drar nytta av förbättrad marknadseffektivitet och välgrundat beslutsfattande.

Läs mer om teamen i Batch 19

Om KTH Innovations förinkubatorprogram

KTH Innovations förinkubatorprogram är ett 12-månaders program för lovande startup-projekt från KTH. Vi välkomnar nya team in i programmet två gånger per år. Runt 10% av alla idéer som KTH Innovation stöttar går förinkubatorprogrammet.

Förutom affärsutvecklingsstöd från KTH Innovation får teamen i programmet tillgång till kontor och mötesrum hos KTH Innovation på Teknikringen 1. Varje vecka träffas de över lunch och tar del av ett skräddarsytt workshop-program.

De får också tillgång till vårt makerspace och produktionsstudio. Tillsammans med programmets över 250 alumniprojekt bildar de en stöttande community, som växer och utvecklas tillsammans. 

Deltagare i programmet får också en möjlighet att få en erfaren extern mentor via KTH Innovations mentorsprogram, och att pitcha för 250 000 kronor i investering från KTH Holding.