Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Innovationskraft på KTH

Som ett nav för innovation och entreprenörskap i en av världens mest kunskapstunga regioner finns på KTH de allra bästa förutsättningarna för de som vill skapa ny teknik och lösningar som kan bidra till en bättre framtid.

Vi är KTH Innovation

KTH Innovation stöttar studenter, forskare och anställda på KTH som vill utveckla nya idéer eller skapa impact genom kommersialisering. 

Om KTH Innovation

Sverige anses som ett av de mest tekniskt innovativa länderna i världen och Stockholm rankas frekvent som en av de mest entreprenöriella, innovativa och attraktiva städerna globalt.

På KTH utvecklar studenter, forskare och fakultet från hela världen innovativa lösningar på mänsklighetens och samhällets utmaningar och med stöd från KTH Innovation får deras idéer de bästa möjliga förutsättningarna för att lyckas. Tillsammans gör vi det möjligt för ny teknik att komma ut i samhället och skapa nytta för fler.

Innovationsstöd i världsklass

Sedan starten 2007 har KTH Innovation utvecklat ett internationellt erkänt och kopierat innovationsstöd. Våra metoder och processer används och efterfrågas av universitet och organisationer runt hela världen.

KTH Innovation Readiness Levels

Vår modell för innovationsstöd har inspirerats av NASAs Technology Readiness Level. Den används idag av hundratals organisationer i världen, som Imperial College och Vinnova. 

Vi hjälper dig utveckla din idé

KTH Innovation stöttar studenter, forskare och anställda på KTH som vill utveckla sina idéer eller skapa nytta med sin forskning. Vårt stöd är helt gratis och vi tar inget ägande. Allt du berättar är självklart konfidentiellt. Oavsett om du inte har någon erfarenhet av entreprenörskap eller att utveckla en idé, eller om du känner att du har koll på det mesta så finns vi här för dig.

Så här kan vi kan stötta dig som är student, forskare eller anställd på KTH

Börja utveckla en idé

Engagera dig i innovationsprojekt från KTH

KTH Holding

KTH Holding är ett statligt bolag som investerar i mycket tidig fas i bolag sprungna ur KTH. KTH Holding investerar långsiktigt och hjälper forskare/studenter att bygga bolag ur idéer, forskningsresultat och immateriella rättigheter (t.ex. patent). 

KTH Holdings hemsida

Finansiering

KTH Innovations verksamhet finansieras av KTH och av medel för innovationskontoren, en satsning som lanserades i propositionen ”Ett lyft för forskning och innovation” (Prop. 2008/09:50). Inom ramen för innovationskontoret har vi också ett särskilt regionalt ansvar för andra lärosäten.

Ta kontakt med KTH Innovation

Har du en idé?

Vi vill alltid höra mer om dina idéer eller din forskning. Det första steget är att boka ett möte med oss. 

Kan du bidra?

Letar du efter ett jobb i en startup, eller vill du gå med i något av våra nätverk? Hos oss finns flera möjligheter. 

Har du en fråga?

Har du frågor om patent, startups från KTH, eller något helt annat? Här hittar du kontaktuppgifter till oss.