Till innehåll på sidan

Utveckla din idé med KTH Innovation

Det enda du behöver för att få stöd av KTH Innovation är en idé eller ett forskningsresultat du tror skulle kunna skapa nytta. Vi är alltid nyfikna på att höra mer om ny teknik från KTH. Tillsammans kan vi skapa framtidens lösningar.

Den konkreta, konstruktiva feedbacken vi fick och att coacherna verkligen brydde sig om vårt case var ovärderligt. Vi hade inte varit där vi är utan KTH Innovation.

- Malin Cronqvist, KTH-alumn och grundare av Help to Help

För avancerad forskning och nya idéer

Är du forskare, anställd eller student på KTH och har frågor och funderingar om att utveckla en idé eller skapa nytta med din forskning är KTH Innovations stöd till för dig.

Alla är välkomna

Du behöver inte ansöka för att få vårt stöd, ta med en prototyp eller affärsplan, eller förbereda en pitch. Du behöver inte heller ha några förkunskaper inom entreprenörskap eller företagsutveckling utan tanken är att vår kompetens kompletterar din, och tillsammans kan vi föra ut ny teknik på marknaden och bidra till ett bättre samhälle. Stödet är gratis och vi tar inget ägande i din idé.

KTH Innovations stöd

Sedan starten 2007 har vi stöttat tusentals idéer från studenter, forskare och anställda på KTH. Vårt stöd är speciellt utvecklat för att du ska kunna fortsätta plugga, jobba eller forska samtidigt som du utvecklar din idé.

Här kan du läsa mer om vårt kostnadsfria stöd inom coaching, patent och IPR, hur vi kan hjälpa dig att bygga ett välfungerande team eller söka finansiering i tidig fas. Har du en idé du skulle vilja diskutera vidare? Skicka oss en kort beskrivning av din idé så hör vi av oss.

Bygg ett team

Vi hjälper dig att hitta människor med den kompetens som just ditt team behöver.

Utvecklas längre i våra program

Få en mentor, kontorsplats på campus, eller följ med KTH Innovation ut i världen. I KTH Innovations program kan du få extra stöd i din idés utveckling.

För gemenskap och snabb utveckling

I KTH Innovations förinkubatorprogram får du kontorsplats på campus och kommer in i vårt stöttande community. Dessutom får du extra mycket stöd för utveckla din idé tillsammans med de andra teamen i programmet. 

För mentorskap och nya kunskaper

Programmet för dig som vill lära dig så mycket som möjligt. Du får praktiska kunskaper om affärsutveckling och råd och stöd från erfarna mentorer för att utveckla ditt projekt. Dessutom får du 70 000 kronor i finansiering. 

För dig som tänker större än Sverige

Förbered dig för den första kontakten med en internationell marknad och följ med KTH Innovations Brighterprogram ut i världen. Tidigare har vi åkt till Silicon Valley, New York, München och Boston. Häng på!

För den riktigt avancerade tekniken

Test Drive Deeptech hjälper dig att ta det första stegen mot att skapa nytta med avancerad, forskningsbaserad teknik. Det kan handla om bioteknik, nya material, artificiell intelligens, blockkedjor, energiteknik, robotik, AR och VR.