Till innehåll på sidan

Börja utveckla en idé

Har du en idé du vill utveckla eller vill du skapa nytta med din forskning? KTH Innovations stöd är till för alla studenter, forskare och anställda på KTH. Välkommen!

Det enda du behöver för att få stöd av KTH Innovation är en idé eller ett forskningsresultat du tror skulle kunna skapa nytta. Vi är alltid nyfikna på att höra mer om ny teknik från KTH. Tillsammans kan vi skapa framtidens lösningar.

Gå från idé till verklighet

Boka ett möte

Skicka oss en kort beskrivning av din idé så hör vi av oss! I det första mötet med KTH Innovation får du berätta om din idé för en av våra affärsutvecklingscoacher och tillsammans tar ni fram en plan för hur du kan fortsätta utveckla din idé med vårt stöd.

Testa din idé

Vi vet att det kan kännas som ett stort steg att prata om din idé för första gången. Du är alltid välkommen att ta ett möte med oss, men om du vill testa din idé själv innan du tar kontakt så kan du gå igenom vår idéguide; fyra övningar som hjälper dig att testa din idé. 

Vem kan få stöd av KTH Innovation?

Vi stöttar dig som är student, forskare eller anställd på KTH med en idé som innefattar någon sorts teknik och som kan lösa ett problem på ett nytt sätt.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Vi hjälper dig att undersöka om din idé skulle kunna funka. När du kommer till oss får du en personlig coach, och kan också få stöd inom, patent och avtal, att bygga ett välfungerande team eller söka finansiering. 

Läs mer om vårt stöd

Vad andra tycker

En hand som håller ett AA-batteri med texten SKOPAS skrivet på sidan.

"När någon ställer rätt frågor så börjar du formulera tankarna på nya sätt. Genom att prata med vår coach Daniel och våra potentiella kunder har vi lärt oss väldigt mycket om var vi ska lägga vårt fokus."

- Natalia Skorodumova, KTH-professor och grundare av SKOPAS

Ellure-läppstift i rosa nyanser ligger på en rosatonad bakgrund

"KTH Innovation har varit vår supporter och stöd sedan dag ett. Vi blev välkomnade med öppna armar när vi bara hade en galen idé och vision om att 3D printa läppstift, och vi pushades därefter att våga testa vår idé tidigt ute i verkliga livet."

Jasmin Sabir, KTH-alumn och medgrundare av Ellure